Gündem Teröristlerin cenazesi helikopterle taşındı

Teröristlerin cenazesi helikopterle taşındı

Paylaş
Teröristlerin cenazesi helikopterle taşındı

Şırnak yakınlarındaki Cudi Dağı'nda öldürülen 5 PKK'lının cesetleri çatışma bölgesine savcının özel izniyle giden aileleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından alındı. Cudi Dağı eteklerine sırtlarda ve traktörlerle getirilen cenazeler, buradan askeri helikopterle Şırnak'a nakledildi.

Şırnak Cudi Dağı’nda 4 Kasım günü güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada ölen 2’si kadın 5 PKK’lının cesetleri otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderilmediğini öğrenen BDP, İHD ve bazı sivil toplum örgütleri, Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurup, cenazeleri almak istediklerini bildirdi. Savcılık, 40 kişinin cenazeleri almak için bölgeye gitmelerine izin verdi.

Alınan izin üzerine bu sabah erken saatlerinde Şırnak’ın merkeze bağlı Toptepe Köyü’ne gidenler Cudi Dağı’na tırmandı. Cudi Dağı eteğinde barikat kuran askerler kalabalığı durdurup, içlerinde savcılığın izin verdiği 40 kişinin geçişine izin verdi.

Çatışmanın çıktığı bölgede arama yapan PKK’lıların aileleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri, burada PKK’lı teröristler ’Arin’ kod adlı Gerdan Oyman, ’Ruhal’ kod adlı Havva Mehmet Nejat, ’Fırat Pirsus’ kod adlı Abdullah Ceylan, ’Şahin Süphan’ kod adlı Yasin Musa ve ’Cudi Zorava’ kod adlı Muhyettin İşlek’in cesetlerini buldu. Cesetleri dağlık bölgede sırtlarında ve traktörlerle Cudi Dağı eteklerinde düz alana getiren grubu, burada askerler durdurdu.

Cenazeleri askerlere vermek istemeyen aileler ve yanlarındaki grup, olay yerine savcının gelmesi halinde cenazeleri teslim edeceklerini söyledi. Bunun üzerine bölgeye helikopterle gelen savcı, ailelerle görüşüp, cenazelerin askeri helikopterle Şırnak’a götürülmesi için ikna etti. Cenazeler helikopterle Şırnak’a götürülürken, aileler de bölgeden sloganlar atarak ayrıldı. Cenazeler Şırnak’ta bulunan Maden Karakolu’nda yapılacak olan ön otopsiden sonra Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek.

Ebubekir KARATOPRAK/ŞIRNAK, DHA

Haberin Devamı