Gündem Terörle 'acemi' mücadele

Terörle 'acemi' mücadele

Paylaş
Terörle 'acemi' mücadele

Bugüne kadar teröristlerin 5 kez baskınına uğrayan Hakkari'nin Şemdinli kırsalındaki Aktütün Sınır Karakolu'na sadece 1 aylık acemi eğitiminden geçirilen 12 kısa dönem askerin gönderildiği ortaya çıktı

5 SALDIRI 46 MEHMETÇİK ŞEHİT

Haberin Devamı

Aktütün Sınır Karakolu’na terör örgütü PKK ilk kez 1992’de saldırdı. 22 Mehmetçik şehit oldu. 5 Haziran 2007’de PKK karakola ikinci kez baskın düzenledi. 22 Temmuz 2007’de PKK’nın hedefinde yine Aktütün vardı.

9 Mayıs 2008’de PKK Aktütün’e yine saldırdı 6 asker şehit oldu. Aktütün Sınır Karakolu son olarak 4 Ekim 2008’de baskına uğradı. 17 Mehmetçik teröristlerle sabaha dek çatıştıktan sonra şehit düştü. Bu saldırı sonrası Aktütün Sınır Karakolu’nun durumu günlerce tartışma konusu oldu.

HERKES ÇATIŞMAYA GİRİYOR

Aralık’ta silah altına alınan ve askerliklerini kısa dönem (6 ay) er/erbaş olarak yapan üniversite mezunlarından 12’sinin 1 aylık acemi eğitiminden sonra PKK’nın en çok baskın yaptığı Aktütün’e yollandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Askeri kaynaklar, bu bilgiyi doğruladı ve “Bu askerler operasyona gönderilmiyor. Geri hizmette değerlendiriliyor” dedi. Teröristler, yaptıkları baskınlarda doğrudan Aktütün’deki karakol binasını hedef almışlardı. Dolayısıyla karakoldaki tüm askerlar çatışmaya girmişti.

TOPLAM 2-3 KEZ ATEŞ ETMİŞLER

Aktütün Sınır Karakolu’nda vatani görevini yapan kısa dönem askerlerin bazılarının aileleri şöyle konuştu: “Çocuklar 1 aylık acemi eğitimi aldı. 2 ya da 3 kez ateş etmişler. Özetle çocukların muharebe bilgisi sıfır.

Sokaktaki herhangi bir adam gibiler. Gece yatmadan silahlarını başuçlarına çatıyorlarmış. Bu kadar önemli bir noktada ateş etmeyi bilmeyen bu acemiler ne işe yarar? Hani, terörle mücadelede ordu profesyonelleri kullanacaktı?”

CANDAŞ TOLGA IŞIK-POSTA ÖZEL HABER