Ekonomi Terraco yüzde 400 büyüme hedefinde

Terraco yüzde 400 büyüme hedefinde

Paylaş
Terraco yüzde 400 büyüme hedefinde

Yapı sektörü markası Terraco, Türkiye fabrikasını 1988’de Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete geçirmişti.

Firma, o tarihten bu yana dış cephe boya ve kaplamaları, iç cephe boyaları, dekorasyon boya ve macunları, akrilik esaslı kullanıma hazır iç ve dış cephe macunları gibi 100’den fazla ürün grubuyla sektöre hizmet ediyor.

Terraco Türkiye, 2016’yı değerlendirmek, 2017 hedeflerini paylaşmak ve kapasite artırımı kapsamında yapılan yatırımları ziyaret etmek için 11-12 Mart tarihleri arasında, TERRACO Eskişehir Fabrikası’nda bayileriyle buluştu. Terraco Türkiye Genel Müdürü Bulut Uzun, 5 yıllık gelişim planı içinde yatırımlarını artırarak, yüzde 400 büyüme oranına ulaşacaklarını belirtti. Bu kapsamda yatırım çalışmalarını hızlandırdıklarını ve kapasite artırımı için yeni sistemler ve teknolojiler kurduklarını belirtti.

‘TÜRKİYE’YE GÜVENİYORUZ’

Eskişehir fabrikasına yatırım yaptıklarını vurgulayan Uzun, “Bugün devler ligindeki firmaların kapasitelerine yakın bir kapasite artışı oldu. Yıllık tonajımız 7-8 misli arttı. Yetecek mi? Hayır. Gelişim planımızda başka bir ilimizde fabrika kurmak da var. Eğer 5 yıllık büyüme hedefimizi gerçekleştirebilirsek 5 yılın sonuna doğru bu yatırımı düşünüyoruz. Türkiye ekonomisine güveniyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı