Yaşam Terzi diyeti!

Terzi diyeti!

Paylaş
Terzi diyeti!

Antalya'da işe başladığı otelin terzisinin "Sana çarşafları ekleyerek üniforma dikebiliriz" sözüne kızan 138 kilo ağırlığındaki Kadir Karadağ, 5 ayda spor ve diyetle 50 kilo verdi

Antalya’da 5 yıldızlı bir otelde güvenlik görevlisi olarak çalışan 20 yaşındaki Kadir Karadağ, 5 yıl önce hızla kilo almaya başladı. 50 kilo ağırlığındaki Karadağ, geçtiğimiz yıl 138 kiloya kadar çıktı. Karadağ çalıştığı otelin terzisinin "Sana çarşafları ekleyerek üniforma dikebiliriz" sözüne kızarak kilo vermeye karar verdi. Diyete ve spora başlayan Karadağ, 5 ayda 50 kilo vererek 87 kiloya düştü.

‘EKMEK ARASI LAHMACUN YİYORDUM’

2010 yılında boks hayatının ardından evde oturmak ve çok yemekten 4 yıl içinde 90 kilo aldığını söyledi. 5 yıl içinde 138 kiloya yükseldiğini ifade eden Karadağ, sosyal hayatının da sona erdiğini kaydetti.

GÜNDE 4 EKMEK 4 LİTRE KOLA

15 yaşından itibaren hareketsiz yaşamla birlikte hızla kilo aldığını söyleyen Karadağ, "İşlettiğimiz markette çalıştığım için sürekli oturuyordum. Markette çikolata ve cips gibi şeyler yemeye alıştım. Günde 3-4 litre kola içiyordum. Bir süre sonra yeme alışkanlığımı kontrol edemez oldum. Kilo aldıkça daha çok yemeye başladım. Günde 4 ekmek bitiriyordum. Lahmacunu ekmeğe sarıp yiyordum. Böylece 138 kiloya kadar çıktım" diye konuştu.

LUNAPARKÇI VE TERZİ ALAY ETTİ

Haberin devamı için ikinci sayfaya geçiniz

Kiloları nedeniyle hayattan bağları kopmaya başladığını kaydeden Karadağ, "Sıkılmaya başladım. Bir otelde işe girdim. İşe girdiğim zaman bana üniforma bulamadılar. Otelin terzisi benim müdürümü arayarak, "Bu gence elbise yok, çarşafları birleştirmemiz lazım’ sözü benim zoruma gitti. Ardından birde lunapark olayı yaşadım. Lunaparkta rangere bindim. 300-400 kişinin arasından beni indirdiler. Bu ağırlıkta beni taşıyamazmış. Çok zoruma gitti bu iki olay. Bu iki olayı hiç unutmadım ve spora başlamaya karar verdim" dedi.

ABUR CUBURU BIRAKTI

Spor ve diyetle 5 ay içinde 50 kilo verdiğini aktaran Karadağ, " Diyet uyguladım. Markete küstüm. Abur cubur yemeyi bıraktım. Kola ve cipsi bıraktım. Sonra yağ, tuz, şeker ve ekmeği kestim. Sebze ve protein ağırlıklı beslenmeye başladım. Her şeyi haşlayarak yedim. Akşam saat 6’dan sonra hiçbir şey yemedim. Günde 4 litre su içtim. Millet kebap yerdi ben ise salata. Su almaya bile yerimden kalmazdım. İlk 20 gün çok zorlandım ama irademe sahip çıktım. Sporu bırakmadım. Sonunda da ideal kiloma ulaştım" dedi.

HAYATA KÜSTÜ

Kilo vermeden önce insanların içine çıkamadığını ifade eden Karadağ, "Utanırdım. Misafirliğe gidemezdim. Kız arkadaşım olmadı. Alış verişe gittiğim zaman beğendiğim şeyleri alamazdım. Hayata küsmüştüm. Şimdi mağazaya gidiyorum. İstediğim kıyafeti alabiliyorum" dedi.

ASKERE GİDECEK

138 kilo olması nedeniyle askere de alınmadığını dile getiren Karadağ, "Askere gitmeyi istiyorum. Çevremde herkes askerliğini yaptı. Ben de gideceğim. Vatani görevimi de rahatlıkla yapacağım" dedi.

GÜNDE 2.5 SAAT SPOR

Kilo vermek için diyetin yanı sıra günde 2.5 sat spor yaptığını söyleyen Karadağ, "Muhammet Ali Batuge hocanın desteğiyle güzel bir spor programı ayarladım. Koşu, mekik ve egzersiz hareketleri yaptım. Kiloluyken nefes almakta güçlük çekiyordum. Şeker başlangıcı olmuştu. Su içmek için mutfağa gitmeye üşenirken şimdi her yere yürüyerek gidiyorum. Tüm sağlık sorunlarımdan da kurtuldum" diye konuştu.
Karadağ, kiloluyken giydiği elbiseleri ise hatıra olarak sakladığını ve ileride çocuklarına göstereceğini söyledi.

'KENDİNE GÜVEN'

Kadir Karadağ’ın spor hocası Muhammet Ali Batuge ise, öğrencisine ilk olarak antrenman ve beslenme programını ayarladıklarını söyledi.

Özveri ve diyete uyarak Karadağ’ın 50 kilo verdiğini anlatan Batuge, "Başarılı bir kilo verdi. Vücudu da sıkılaştı. Rahat rahat denize gidebilir. Alışverişini yapabilir. Kilo vermek isteyenler önce kendilerine güvensinler. Diyetisyen veya sporla başarıya ulaşabilirler" dedi.

İHA

2

Haberin Devamı