Tamer Heper Tescilde hata yapılmış
HABERİ PAYLAŞ

Tescilde hata yapılmış

Haberin Devamı

Yıllarca yurtdışında çalışıp yurtta bir daire sahibi olduk. Daire eşimin adına yapıldı. Şimdi eşim öldü. Burada benim hakkım ne olur? V. D.
Okuyucum bu sorunun dışında ailesi ile ilgili çok özel bir soruyu da sorup adresine yanıt istemiş. Belli ki aile meselesinin aile içinde anlaşılmasını istemiyor. Ben özel yanıt veremediğim için onun bu özel problemini buraya almıyorum. Ancak yukarıdaki herkesin başına gelebilecek genel anlamı olan sorusunu yanıtlayacağım. Bir gayrimenkul tapuda kimin adına tescil olundu ise malik odur.
Bu gayrimenkulün alımında tarafların katkısı var ise tescilde de birlikte olmalı, tapu hisseli çıkarılmalıdır. Eş bugün ölmüş, gayrimenkul de ölen eşin adına. Burada miras payları söz konusu. Müşterek çocuk var ise ki okuyucumun sorusu içinde çocuktan da söz ediliyor, bu durumda okuyucum bu dairenin 1/4 payına sahip, gerisi çocukların. Bugün için dairenin parasının yarısını verdim, o yarı da benim deme imkanı yok. Bu daire şayet 1 Ocak 2002’den sonra alında ise edinilmiş mallara katılma sistemi dahilinde bedelinin yarısı talep edilebilir. 2002’den önce ise bu hak da yoktur. Doğru olan, mal alırken hisselere sahip çıkmaktır

Sıradaki haber yükleniyor...
holder