Ekonomi TESK Başkanı Palandöken: Emekli maaşı en az bin 404 lira olmalı

TESK Başkanı Palandöken: Emekli maaşı en az bin 404 lira olmalı

Paylaş
TESK Başkanı Palandöken: Emekli maaşı en az bin 404 lira olmalı

12 milyon emeklinin 4 milyonunun çalıştığını belirten TESK Başkanı, ‘En düşük maaş asgari ücretin altında olmasın. Maaşlar yeniden düzenlensin’ çağrısı yaptı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirterek, "Emekli maaşlarında artış olduğu takdirde piyasalar rahatlar, emekliler nefes alır" dedi.

HER 3 EMEKLİDEN 1'İ ÇALIŞIYOR


Maaşların düşük olması nedeniyle her 3 emekliden 1'inin yani yaklaşık 12 milyon emeklinin 4 milyonunun çalıştığını belirten Palandöken, şöyle devam etti:

"En düşük emekli maaşının asgari ücretten yani bin 404 liradan düşük olmaması gerekiyor. Temmuz ayı zamlarıyla birlikte en düşük SSK emekli aylığı 883, Bağ-Kur emekli aylığı bin 287, Bağ-Kur tarım emekli aylığı ise bin 5 lira. Emekli maaşlarının yeterli düzeyde artırılması halinde gençlerimiz daha çok iş bulma olanağına kavuşur. Daha verimli ve hızlı kalkınma, genç nüfustaki işsizliği en alt düzeye indirerek sağlanır. İşgücü potansiyeli olup da çalışamayan işsiz genç ülkemiz için bir kayıptır." dedi.

Haberin Devamı