Ekonomi Tesla Model S’i tahtından etmeye geliyor!

Tesla Model S’i tahtından etmeye geliyor!

Paylaş
Tesla Model S’i tahtından etmeye geliyor!

Şirketin CEO’su yaptığı açıklamada “Tamamen elektrikli ve dört kapılı sportif bir model olan Audi E-tron GT ile yüksek performanslı spor modellerimizi geleceğe taşımayı amaçlıyoruz” dedi.

Alman otomobil üreticisi Audi, 2020 yılında piyasaya çıkaracağı tamamen elektrikli bir spor otomobilin müjdesini şimdiden verdi. Henüz geliştirme aşamasında olan Audi E-tron GT, markanın 2025 yılına kadar piyasaya çıkarma sözünü verdiği 20 modelden biri. Audi, E-tron GT ile daha şimdiden zirveyi hedefliyor. Çünkü yeni model açıkça Tesla Model S’in rakibi olarak nitelendirildi.
E-tron GT, Audi’nin Almanya’nın Neckarsulm kentindeki fabrikasında üretilecek. Marka, tamamen yeni olan bu EV (Electric Vehicle) modelinin inşa edileceği platform için Porsche ile sıkı bir işbirliği yapıyor. Çünkü uzun yıllardır geleneksel içten yanmalı motorlu araçlar üreten şirketler için EV modellerine geçiş milyonlarca avro maliyete patlıyor.

Avrupalı tüm otomotiv devleri gibi Audi de, elektrikli otomobiller için dev bütçeler ayırmak zorunda kalıyor. AB’nin katılaşan CO2 emisyon değerlerini karşılayabilmek için benzin ve elektrik motorlu, melez dediğimiz hibrid motorlara geçiş ise yoğun çalışmalar yapılıyor.

AB’nin ve birçok Avrupa ülkesinin 2015 yılında meydana gelen “dieselgate” skandalı ile otomotiv devlerine karşı güveni sarsıldı. Audi CEO’su Stadler bu konuda “Audi olarak bizim için itibar çok önemli bir husus. Marka olarak dürüstlük ve kaybettiğimiz güveni kazanmak birinci önceliğimiz” açıklamalarında bulundu.

VİVO X21 UD, GEEKBENCH'TE ORTAYA ÇIKTI

Haberin Devamı