Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Test yapmadan karar verilmez
HABERİ PAYLAŞ

Test yapmadan karar verilmez

Haberin Devamı

Erkeklerdeki hormon seviyelerinde sorun olduğu düşünülüyorsa uzman bir doktorun tavsiyesiyle gereken tetkikler yapılmalı. Test yapılmadan kendi kendinize zarar vererek hormon kullanmaya kalkmayın.

SORU: Nasıl yükseltirim?

33 yaşındayım, ilişkide zorlanıyorum, pek istekli değilim. Acaba hormon seviyesini yükseltmek için ne yapmalıyım? Hangi ilacı önerirsiniz? Jel mi yoksa bir şey mi?

CEVAP

Sizin hormon analizlerini gerekli kalitede yaptırıp sizinle karşılıklı görüşmeden bu şekilde gazeteden bir ilaç tedavisi vermem hem tıbbi, hem de mesleki açıdan uygun değildir. Doktorluk ciddi ve sorumlulukları olan bir iştir. Buradan size belirli konular hakkında genel bilgiler verebilirim ama ilaç adı ve dozu gibi bilgilerin gazete köşelerinden verilmesi tıbben ve hukuken sakıncalıdır.

SORU: İsteğim çok fazla

26 yaşındayım. Aşırı cinsel istek duyuyorum. Günde 3-4 defa mastürbasyon yapıyorum. Alışkanlık mı yoksa hormon bozukluğu mu anlamadım. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Durumunuzun bir hastalıktan kaynaklandığını düşünmüyorum. Genç ve sağlıklı bir erkeksiniz. Düzenli bir cinsel yaşama ihtiyacınız var, o kadar. Tabii bu konuyu da ancak kendiniz çözebilirsiniz, evlenmeniz bir çare olabilir!

SORU: İdrara çıkıyorum

22 yaşındayım. Boşaldıktan bir süre sonra idrarımı yapıyorum. Bu her defasında oluyor, neden?

CEVAP

Bu tamamen normal ve fizyolojik bir durum. Bu durumun neden sizde bir problem oluşturduğunu anlamadım.

SORU: İlaçları kullanıyorum ama...

35 yaşındayım. Fazla mastürbasyon yaptığım için testosteron hormonum düşük çıktı. Erken boşalma için doktora gittim. Verdiği ilaçların faydası olmadı. İlaçları 1 yıldır aralıklarla kullanıyorum ve kan testi yaptırıyorum. Sonuç alamadım. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Fazla mastürbasyon yapmak ile testosteron hormonu azlığının bir ilgisi yoktur. Hormonlarınızın tetkikler sonucu gerçekten düşük olduğu saptanır ise bu durumun sebepleri bulunarak tedavi edilir. Eğer tedavi sonucu hormon seviyeleri normal değerlere yükseltilemiyorsa dışarıdan uygun şekil ve dozlarda hormon tedavisi yapılır. Bir üroloji veya endokrinoloji uzmanına başvurunuz.

SORU: Oğlumun penisi eğri

45 günlük oğlum var. Normal doğdu. Yalnız penisi sola doğru eğri. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Yeni doğan bebekte penis eğriliği çok nadir görülen bir durumdur. Sünnet derisinin görünümünden kaynaklanan hatalı bir değerlendirme de olabilir. Bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder