Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu

//icdn.posta.com.tr/images/{aspect}/2017/02/01/8186532.teoman-kadioglu.png

Testi 3 ay sonra yaptırın

Cumartesi, 14 Mart 2015 - 05:40

Ülkemizde çok yaygın olmasa da AIDS korunmasız ilişkiye giren pek çok erkeği tedirgin ediyor. Şüphe varsa AIDS testi cinsel ilişkinin üzerinden 3 ay geçtikten sonra laboratuvar ortamında yapılmalı

[[HAFTAYA]]

SORU: Neden ereksiyon sona eriyor?

19 yaşındayım. 1 aydır mastürbasyon yaparken tam boşalma sırasında ereksiyon kaybı oluyor. Meni de sarımsı ve az. Mastürbasyonu azalttım ama çare olmadı. Bir üroloğa başvurmam gerekir mi?

CEVAP

Sorununuzun psikolojik olduğunu düşünüyorum. Zaten ereksiyon hali orgazm ve ejakülasyon, yani boşalma ile sonlanır. Bu normal bir durumdur. Boşalmadan sonra ereksiyon halinde kalmayı gerektiren bir durum da yoktur.

SORU: Penisim normal deği

l 18 yaşındayım ama cinsellik konuşulduğunda hiç tepki vermiyorum. Çünkü penisimde sertleşme olmuyor ve boyu da normal değil. Yaşıtlarımınkilerle kıyaslanmaz bile. Yaşıma göre uzun boylu ve iriyim. Acaba durumum neden böyle? Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Bir üroloji uzmanına başvurarak tahliller yaptırmanızda fayda var.

SORU: Korunmasız ilişkiye girmiştim, artık sertleşmiyor

26 yaşındayım. 5 ay önce bir kadınla birlikte oldum. Ondan sonra sertleşme sorunu başladı. AIDS olmaktan çok korkuyorum. Doktora gideyim mi? Bana ne önerirsiniz?

CEVAP

İfadenizden en azından teknik açıdan başarılı bir cinsel deneyim yaşadığınız anlaşılıyor. Bundan sonra sanırım bir nedenle pişmanlık hissetmeye başlamışsınız ve bu sizde psikolojik olarak sertleşememe sorunu yaratmış. Anladığım kadarıyla bu durumun nedeni büyük ihtimal ile AIDS hastalığına yakalanmış olmaktan şüphelenmeniz. Ülkemizde AIDS yaygın bir sorun deği. Ama emin olabilmek için ilişkiden 3 ay kadar bir süre sonra bir laboratuvar tahlili yapılması şarttır. Sertleşme sorununuzun psikolojik olduğu ve hastalık evhamından kaynaklandığı ise çok açık. Bundan sonra ilişkiye girdiğinizde mutlaka prezervatif kullanmanızı ve sıkıntınız sürerse bir üroloji uzmanı ile görüşmenizi tavsiye ederim.