Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Testis ağrısı
HABERİ PAYLAŞ

Erkeklerde bazen sebebi açıklanamayan yumurta ağrıları görülüyor. Yapılması gereken öncelikle bu ağrıya neden olan önemli bir rahatsızlığın olup olmadığının saptanması. Düzenli cinsel yaşam ve bir süre ağrı kesici kullanımıyla her şey yoluna girebilir...

Sol testisimde ağrı var, bir türlü geçmiyor

SORU: 19 yaşındayım. Sorunum şu: 4 ay önce doktora gittim, idrar yolları iltihabı teşhisi konuludu. İlaç kullandım ve geçmedi. 1 ay sonra ikinci kez özel doktora gittim. Sperm testi yapıldı ve testis damarlarına bakıldı. Her şey normal çıktı. Sadece 8-10 lökosit teşhisi konuldu. Yine ilaçlarımı düzenli bir şekilde kullandım. Sol testisimde ağrılarım var. Bol su içiyorum ve yediklerime dikkat ediyorum ama ağrılarım geçmek bilmiyor. Psikolojim bozuldu.

Haberin Devamı

CEVAP: Erkeklerde sebebi açıklanamayan yumurta ağrıları bizim de klinik olarak sık rastladığımız bir durumdur. Bu ağrıya önemli bir hastalığın neden olmadığı bir üroloji uzmanı tarafından saptandıktan sonra düzenli bir cinsel yaşam önermek ve gerektiğinde ağrı kesici kullanarak durumu bir süre gözetim altında tutmak uygun bir çözümdür.

En çok 2 kere boşalıyorum, neden?

SORU: Son 5-6 aydır cinsel birleşme sırasında sorun yaşıyorum. Eşimle ilişkiye girmeden önce aşırı istekliyken, ilişki başlarken yoğun bir isteksizlik ve ereksiyon sorunu oluyor. İlişkiye girsem bile çok çabuk boşalıyorum. Kahvede erkekler “Bir gecede 4-5 boşalıyorum” diye konuşuyor. Ben susuyorum çünkü en çok 2 kere boşalabiliyorum. Bana verebileceğiniz bir tavsiye var mı?

CEVAP: Sorununuz psikolojik kökenli olabilir. Performans anksiyetesi adı verilen ve kendini karşısındakine ispat etmek veya başkaları ile mukayese ederek üstün gelmek arzusu sonucu doğan evhamlılık hali bu duruma neden olabilir. Ülkemizde okullarda geçmişte sağlıklı cinsel eğitim verilememesi ve otoriter aile yapısı nedeniyle babadan da bu bilgilerin alınamaması neticesi yaşamın en önemli alanlarından biri olan cinsellik konusu sadece kulaktan duyma bilgilere kalabilmiştir. Arkadaşlarınızın kahve sohbetlerinden etkilenmenizin en önemli sebebi bu konularda gerçekleri bilmemenizden kaynaklanmaktadır. Bu tip sohbetler abartılı olmakta, dilin kemiği olmadığından herkes kendisini övmektedir. Ayrıca böyle bir performansın hem partnerinizi hem kendinizi yıpratmaktan öte bir anlamı da yoktur. Her konuda olduğu gibi cinsel yaşamda da makullük sınırlarını korumakta fayda vardır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder