Ekonomi Teşvik sistemi sil baştan

Teşvik sistemi sil baştan

Paylaş
Teşvik sistemi sil baştan

Bölgesel ve sektörel teşvik ilgi görmeyince hükümet kolları sıvadı

YIL SONUNDA DEĞİŞECEK

Haberin Devamı

Hükümetin büyük bir atılım olarak sunduğu bölgesel ve sektörel teşviklere beklenen ilgi gelmeyince, yeni sistem için çalışmalar başladı. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, yıl sonunda bölgelerin yanı sıra teşvik oranlarının ve paylarının da değiştirilmesine karar verildiğini açıkladı.

İngiltere’den Türkiye’ye dönerken soruları yanıtlayan Zafer Çağlayan, teşvik sistemini yıl sonunda yeniden ele alacaklarını kaydetti.

YENİ BÖLGELER BELLİ DEĞİL

Yeni sistemde Türkiye’nin kaç bölgeye ayrılacağının henüz belli olmadığını ifade eden Zafer Çağlayan, mevcut sistemde gördükleri aksaklıkları tespit edip, ortadan kaldıracak sistem geliştireceklerini belirtti.

Zafer Çağlayan, “İstatistik Kurumu bölgesel gelir düzeylerini hesaplıyor. Sanayi envanteri de oluşturduk. Buna dayanarak yeni bir sistem geliştireceğiz. Teşvik miktarları ve bölgeler değişecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

İNGİLİZLER B PLANINI SORDU

İngiliz işadamlarının en çok Türkiye’nin IMF’siz nasıl bir yol haritası çizeceğini sorduğunu belirten Zafer Çağlayan, “Onlara Türkiye’nin mali kural ile ayakta duracağını anlattım. Türkiye’nin IMF olmadan kendini kanıtladığını söyledim. Türkiye’nin kriz içinde notu yükselen 17 ülkeden biri olduğunu, bunun ekonomik, istikrar, bütçe ve mali disiplin konusundaki hassasiyetimizin devam ettiğini aktardım” diye konuştu.

SEÇİM EKONOMİSİ OLMAYACAK

Zafer Çağlayan, IMF ile anlaşamamanın nedenlerinden birinin belediyeye aktarılacak kaynağın artırılması olduğunun anımsatılması üzerine şöyle dedi: “Altyapı eksik. Kaynak aktarmak çok normal.”

Çağlayan, 2011’deki seçimin disiplinini bozup bozmayacağına ilişkin soruyu da “Seçim ekonomisi uygulamıyoruz. 81 ile destek veriyoruz. Kömüre bile ihtiyacı olan o kadar çok insan var ki. Biz oralara destek oluyoruz” dedi.