A. Yavuz Kocaömer TESYEV bursiyerleri yazdı...
HABERİ PAYLAŞ

TESYEV bursiyerleri yazdı...

Haberin Devamı

8 Mayıs’ta TESYEV’in burs verdiği engelli gençlerimizin The Gren Park Otel Bostancı’da bir araya geldiğini geçen hafta köşemizde sizlerle paylaşmıştık. Duygu dolu anların yaşandığı toplantıda bursiyerlerin toplantı hakkındaki izlenimlerini bize yazmalarını istemiş, gelecek mektupları da köşemizde paylaşacağımızı yazmıştık. İşte bursiyerlerden gelen mektupların bir kısmını kısaltarak aşağıda sizlerle paylaşıyoruz. Maillerini yayınlayamadıklarımız bizi hoş görsünler.

‘Her şey düşünülmüş’

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Bu yıl düzenlemiş olduğunuz bursiyerler toplantısında bulunma fırsatını sunduğunuz teşekkür ediyorum. Bir halkla ilişkilerci gözüyle baktığımda, organizasyon tüm engel grupları düşünülerek planlanmıştı. Görme engellilerin asansörü çağırması için kabartma yazıyı koyacak kadar bizleri önemsediğiniz ve düşündüğünüz için size yürekten teşekkürü borç bilirim. Yasin Recep Nabacan

‘Ben bu aileden kopamam’

Çok zor sizlerden yani ailemden ayrılmak. Bu sene üniveristedeki 2’nci yani son yılım. Bu yüzden hüzünlüyüm. Dün (8 Mayıs) bir karar verdim. Ben bu aileden ömrüm olduğunca kopmak istemiyorum çünkü görüyorum ki dünden beri kanadımın biri kırık, tek kanadımla hayatta ne mutlu olabilirim ne de fazla yaşayabilirim. Geçen yıl bu güzel ailemle tanışana kadar hayatım farklı boyutlardaydı. ‘Sessiz Çığlık’ projesi katılımcılarından biriyim. O projedeki tüm arkadaşlarla aramızda öylesine büyük bir bağ oluştu ki, onlar ve siz büyüklerimiz olmadan artık ben bir hiçmişim gibi geliyor. Bana tüm bu duyguları yaşattığı ve hayatıma anlam kattığı için TESYEV ailesine sonsuz teşekkürler.

Esra Demirkaya/Ege Üniversitesi Fermantasyon Teknikerliği

‘Kimseden geri kalmadım’ Eğer biri kendi kendine “Ben engelliyim hiçbir şey yapamam” derse o zaman kaybeder ve engelli olduğunu kabul eder. Ben yüzde 70 ortopedik engelliyim. Hiçbir zaman kendimi öyle görmedim, her zaman şükrettim. Arkadaşlarım ne yaptıysa onlarla birlikte yaptım. Futbol da oynadım, dağa da çıktım. Yani engelli olduğum için geri kalmadım. Selahattin Karael

‘Toplantıları iple çekiyorum’

Her sene büyük bir merakla beklediğimiz TESYEV bursiyerler toplantısını da geride bıraktık. 5 yıldızlı bir otelde 1.5 gün boyunca konaklamak her engelli öğrencinin hayalidir. Bu hayali 2 yıldır gerçekleştiriyorsunuz. Her toplantıya konuşmacı olarak katılan Yavuz Kocaömer ve diğer engelli kardeşlerimizin bilgilerinden faydalanma fırsatım oluyor. Şimdiden seneye yapılacak toplantıyı iple çekiyorum. Mehmet Tan / Bursa

‘Her zaman sizinleyim’

Başta Gülderen Abla olmak üzere herkesin güler yüzlülüğünden bahsetmek istiyorum. Herkes çok içten ve samimi. Yaptıklarını isteyerek ve gerçekten gönüllü yaptıkları çok belli. Bize yaptıklarınızın yanında biz size yeterince destek olamıyoruz. Seneye mezun oluyorum. Bundan sonra da her zaman sizinle olmak istiyorum. Her şey için çok teşekkürler. Her zaman sizinleyim ve yanınızdayım. S. G.

‘Sizin yaptığınızı kimse yapamaz’

Engelli arkadaşlara babacan ve sahiplenici bir tavırla davrandığınızı gördüğümde kendi kendime şöyle dedim: ‘Ben de onunla tanışacağım ve resim çektireceğim’. Gerek yaptığımız projede gerekse toplantıda tanıştığım arkadaşlarımda şunu fark ettim. Orada gerçekten samimiyet ve içtenlik var, sahteliklere inat. Gerçi siz toplantıda çok sitemde bulundunuz ve çok dert yandınız ama hepsine sizi tanımadığım için tek tek sordum. Size itiraf etmem gerekirse duygusal olarak sizi kendilerinin öncelikle babası, gönüllü avukatı, her zaman bir kıyı, dertlerine Türkiye’deki tek derman, engellerine engelli olmasanız da engelli gibi ağlayan biri olarak görüyorlar. Sizin gerçekten yaptığınızı hiç kimse yapmaz ve buna cesaret edemez hocam. Allah size her iki cihanda mutluluklar versin ve hizmetinizi sonsuz kılsın. Y. A.

İyi ki varsınız

8 Mayıs’ta düzenlenen bursiyerler toplantısında Türkiye’nin her köşesinden engelli arkadaşlarımızı toplayan A.Yavuz Kocaömer ve ekibine, emeği geçen herkese can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Yapmış olduğunuz organizasyonlar, konuşmalar ve faaliyetlerle gönüllerimizi fethettiniz. Gerçekten engellinin ikinci planda tutulduğu ülkemizde bizlerin size ve sizin gibi değerli insanlara ihtiyacı var. İyi ki varsınız. E. K.

‘Bize örneksiniz’

Sayın Başkanımızı 6’ncı kez dinleme onuruna eriştim. Kendilerinden öğrendiklerimiz hem vizyonumuzda hem de hayata bakışımızda olumlu etkiler yapıyor. Hayat tecrübeleri, yaptıkları, düşünceleri ve başarılarıyla bizlerin örnek alabileceği çok güzel bir modeldir. Toplantımızı şereflendiren görme engelli hocalarımızın hem muhabbeti hem de müziği hepimize çok keyifli anlar yaşattı, kendilerine çok teşekkür ediyorum. C. K.

‘Hep kalbimdesiniz’

TESYEV’le tanışmamdan bu yana 5 yıl geçmiş. Şimdi dönüp baktığımda görüyorum ki tanıdıkça daha çok sevmiş, sevdikçe daha da bağlanmışım bu aileye. Zorlu geçen okul hayatımda TESYEV’in desteğini hep üzerimde hissettim ve şimdi iş hayatına adımımı attığım şu günlerde burslarımdan biriktirdiklerimle eczanemin ilk kirasını ödemenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu sene son toplantıma katıldım ve belki bir daha bu ortamda bulunamayacağım ama şunu biliyorum ki TESYEV hep kalbimde olacak. Ecz. E. E. O.

‘Son kez’

Toplantının verimli geçtiğine inanıyorum. Toplantıya katılan engelli şahsiyetlerin bize örnek olabileceklerini düşünüyorum. Bu toplantıya son kez bursiyer olarak katıldım. Bir gün öğretmen olursam toplantıya yine katılmak isterim. Engelli bireylere maddi ve manevi olarak yaptığınız bu yardımlar yalnız olmadığımızın göstergesidir. Bu toplantıyla, engelli bireylerin diğer insanlardan mutlaka üstün bir yönünün olabileceğini anladım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. A. Ç. Biyoloji Öğretmenliği

‘Önce insanız’

TESYEV artık burs aldığımız bir vakıf olmaktan çıktı. Kocaman bir aile olduk. Farklı engel gruplarındandık ve engelimizin hiçbir şeye engel olmadığını öğrendik. Bu son yılım. İstediklerimi gerçekleştirebilirsem bu yönde katkıda bulunmayı çok istiyorum. Bizden sonraki engelli kardeşlerimize bir nebze olsun yardımım dokunursa ne mutlu bana. Kocaman ailemin kocaman yürekli insanlarına kucak dolusu sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. B.F.

‘Merhaba sevgili ailem TESYEV’

Bu sene mezun oluyorum. Artık bursiyer olmayacağım ama vakfı da bırakmayacağım. Her zamanki gibi her şey çok güzeldi. Gösterdiğiniz ilgi, misafirperverlik, güler yüzünüz dünyada hâlâ inanacak bir şeylerin olduğuna beni ikna ediyor. 4 yıldır yardımlarınızı esirgemediniz. TESYEV bursu sayesinde okulumu bitiriyorum. Benim gibi engelli diğer arkadaşlarımla tanıştım ve çok güzel arkadaşlıklarım oldu. S. B.

2

Sıradaki haber yükleniyor...
holder