A. Yavuz Kocaömer TESYEV ne işe yarar?
HABERİ PAYLAŞ

TESYEV ne işe yarar?

Haberin Devamı

Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) 16 yıldır ülkemizde engelliler sporuna ve engelli insanlarımıza; ortez, protez, ameliyat, eğitim bursları, rehabilitasyon yardımları gibi konularda destek olmaya çalışan bir sivil toplum örgütüdür. Ara sıra konularla ilgisi olmayanlar internet üzerinden çoğu kez de yanlış isimlerle yazılar yazıyorlar. Onlar bizi çok ilgilendirmiyor. TESYEV’in desteklerine bakacak olursak bugüne kadar 908 adet spor sandalyesi dağıtmış. Yani tekerlekli sandalye sporundaki birçok kulübün kurulması ve malzeme yönünden desteklenmesi konusunda faaliyet göstermiş. Bu sandalyelerin değeri ise yaklaşık 3 milyon 420 bin Türk Lirası.

[[HAFTAYA]]

Spor malzemeleri


Bunun dışında toplam 343 engelli spor kulübüne 2 milyon 275 bin liralık diğer malzemeleri dağıtmıştır. Yine aralarında sporcuların da bulunduğu burs yardımları 7 milyon 300 bin Türk Lirası’na ulaşmıştır. 1 milyon 846 bin Türk Lirası seviyesinde bilgisayar yardımının yanı sıra rehabilitasyon yolu ile engelli insanlarımıza verdiği destek ise yaklaşık 5 milyon Türk Lira’sına yaklaşmaktadır. Beşyüzbin Türk Lirası’na yaklaşan ayni yardımların dışında; hasta bezi, sesli program, işitme cihazı, odyo testi, ameliyat, muayene, tedavi gibi, ortez, protez gibi destekleri de bir araya getirirsek son yıllarda Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı yaklaşık 25 milyon 750 bin liralık destekte bulunmuştur.

Teşekkür mektubu

Bunları yaparken de sponsorlarının yanı sıra kişisel bağışlarla bu kaynakları sağlamıştır. Defalarca devlet kurumlarının yetkili birimleri tarafından denetlenen TESYEV, her defasında bu denetici kurumlardan teşekkür mektubu almıştır. Bunlar ortada duran gerçekler. Orada-burada konuşanlara verilecek en güzel cevap yukarıdaki rakamlardır. Önce TESYEV’in bu ülkede engelli sporuna ve engellilere bir sivil toplum örgütü olarak verdiği desteğin çok değil yüzde 25’ini verin, ondan sonra ortaya çıkın konuşun.

‘Büyük resim’

Bundan kısa bir süre önce 38 sanatçımızın bir araya gelerek oluşturduğu bir şarkı ve 14 özel hikayeden oluşan albümün tanıtımı basınımızda geniş ölçüde yer aldı. ‘Büyük Resim’ isimli bu CD geçtiğimiz haftadan itibaren Migros mağazalarında ve D&R’larda satışa sunuldu. Bu bakımdan Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı aracılığıyla engelli insanlarımıza destek olan Migros Genel Müdürlüğü’ne ve D&R yetkililerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

10 Karaköy Hotel

2014 Kasım’dan beri faaliyet gösteren 10 Karaköy A Morgans Original’a, bu CD’nin tanıtımı konusunda basın toplantısında salonlarını ücretsiz verdiği, devamlı yanımızda olduğu için ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz.

Bir teşekkür daha

İletişim sektöründe uzun yılların tecrübesine sahip iki kadın girişimci Tuba Yeruşan Aydın ve Hatice Güleç tarafından kurulan Orkestra İletişim, ‘Büyük Resim’ projesinde hiçbir ücret talep etmeyerek bizlere destek oldular. Birçok ulusal ve uluslararası markaya hizmet veren bu iletişim kuruluşuna gösterdikleri fedakarlık, verdikleri destek bakımından şükranlarımızı sunuyoruz.

Gençlik Komitesi

TESYEV Gençlik Komitesi’ni unutursak, gençlerimize haksızlık ederiz. Henüz yeni kurulan ancak büyük bir özveri ile sosyal konulara sahip çıkan, başta başkanları Yasemin Asal olmak üzere Yağmur Ünal, Tanem Sivar, Zeynep Büyükçetin ve Kerim Polat’ı yanaklarından öpüyoruz. Hadi gençler, yeni projelerinizi bekliyoruz.

ÇENGELLİ PANO

Mutlu ve engelsiz yıllar

Yazarız, paylaşırız, engelleniriz, kendimizi ifade edemeyiz, heyecanlanırız... Engellilerin sorunu burada. Çıkarlar kürsüye, “Biz her zaman engelli kardeşlerimizin yanındayız” derler, biri çıkar “Engellileri adam yerine koyduk” der. Bazı toplantılara katılıyoruz, kürsüye çıkan her kimse, “Sağlığınız nasıl, işte bir sorununuz olursa buradayız, sözü fazla uzatmayacağım, sizleri fazla sıkmayacağım” gibi vaatlerde bulunur. Konuşanlardan birine ulaşmak istediğinizde, “Nerden tanıyorsun, ona ulaşamazsın” derler. Geçen haftalarda bir toplantıda yazdığım yazılardan birini okuttular. Okumakta çok zorlandım, heyecandan elim ayağım titredi. Topluma hitap etmek kolay olmasa gerek. İşte biz topluma hitap bile edemiyoruz. Oysa onlar da insan ama bir türlü bu cesareti bulamadık. Bırakın bir istekte bulunmayı, zaten bir isteğimiz de olamaz. O zaman da, “Duygu sömürüsü yapıyor” derler. Neyse ben bütün engelli camiasına, ailelerine, benim gibi yalnızlara mutlu nice sağlıklı yarınlar diliyorum. ERDEM aTEŞ BURSa erdem-ates@hotmail.com 0507 633 87 39

Özür diliyorum


Uzun süredir aradığım, adresine ulaşamadığım Sayın Dr. Mehtap Kaplan’ın kendisine ve tanıyanlarına iletmenizi rica ederim. Çok gecikmiş özür borcumu iletirim. İsmail Derya Fikret Oran 2 Nolu l Tipi K.C.İ.K. B-2 Koğuşu Silivri İSTaNBUl

Araç gerece ihtiyacımız var


Dokuz yılı aşkın süredir cezaevinde yatan eski bir polis memuruyum. Cezamı infaz ederken sürekli elişleri yaparak zamanımı değerlendirdim. Özellikle ahşap üzerine çalışmalar yaptım. Bulunduğum cezaevi yeni açıldı. Burada diğer arkadaşlarla beraber yararlanacağımız bir hobi atölyemiz var. Ancak araç-gereç konusunda yardıma ihtiyacımız var. Bizim yardımsever insanlardan maddi destek talebimiz yok. Amacımız üretmek, ihtiyaçlarımızı karşılayacak kazancı kendi emeğimizle elde etmek. Atölyemize şarjlı matkap, kıl testere, küçük boy ahşap testere, çekiç, tornavida seti, gravür makinesi gibi aletler lazım. Destekleriniz için sonsuz teşekkürler. Ümit atiş T Tipi Kapalı Cezaevi D-6 Memur Koğuşu MaNİSa

KOLAY DEĞİL
ENGELLER İLE


Nafile beyhude yaşamın derdi
Gönlüm insanlara gülleri serdi
Herkes mutlulukla murada erdi
Engeller hep beni yerlere serdi

Kolay değil yaşam engeller ile
Eğer engelli isen çekersin çile
Ağlamak gözyaşı hepsi nafile
Çekersin dertleri hep sine sine

Çekilmiyor engel yaşamak çok zor
Kırar seni herkes gözler bakar hor
Bu dünyada ekmek kazanmak çok zor
Bir adım atmadan herkes diyor “Dur”

Servet diyor ki hep ters döner devran
Artık engelliyi de görün bir insan
Bedende taşır o da bir can kan
Huzurlu yaşamak ister o da bir insan

Servet Bardak
neco19751@hotmail.com
Tel: 0538 309 94 30

Sıradaki haber yükleniyor...
holder