Eğitim - Kariyer TEV’den eğitime 4 milyon dolar destek

TEV’den eğitime 4 milyon dolar destek

Paylaş
TEV’den eğitime 4 milyon dolar destek

Türk Eğitim Vakfı'nın (TEV) başarılı gençlere verdiği yurt dışı lisansüstü bursundan, 2018-2019 öğretim yılında 88 öğrenci daha yararlanacak

TEV, paydaşların desteğiyle bu yılki burslar için 4 milyon doların üzerinde bir kaynak yarattı. Harvard, Texas gibi üniversitelere gidecek bursiyerler dün tanıtıldı.

Haberin Devamı

Açılış konuşmasını yapan TEV Mütevelliler Heyeti Başkanı Ömer M. Koç, gençlere eğitimden sonra Türkiye’ye dönmelerini tavsiye etti. TEV ailesinin parçası olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Ömer M. Koç, “Türkiye’nin geleceğinin daha da parlak olmasını sağlayacak, Atatürk ilkelerine bağlı, gönlü yurt sevgisiyle dolu 88 farklı bursiyerimiz dünyanın 9 farklı ülkesinde Türkiye’yi temsil edecek. Gönülden inanıyorum ki bize nice gururlar yaşatacaksınız. Yurda dönüp ülkemiz için nice başarılar elde edeceksiniz. Gençler, eğitim yolculuğunuzda başarılar diliyorum. Yolunuz açık, geleceğiniz aydınlık olsun” diye konuştu.

BİN 821 YURT DIŞI BURSU

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ise şunları söyledi: “TEV; 51 yılda 237 bin 586 yurt içi, bin 821 yurt dışı burs sağladı. 30 eğitim kurumu ve 9 ülke iş birliğiyle de ülkemizin gurur kaynağı, örnek ve önder sivil toplum kuruluşu oldu. Yurt dışı burslarımızla; üst düzey yönetici, tıp doktoru, bilim insanı ve sanatçı gençlerimizin yüksek lisans ve üst ihtisas eğitimine destek olarak Türkiye’nin geleceğine yön verecek değerleri yetiştiriyoruz. Halen yurt dışında 165 gencimiz eğitimini sürdürüyor. Bu yıl seçilen 88 başarılı gencimiz de önümüzdeki aylarda gidecek. Yurt dışında yüksek lisans ve üst ihtisas eğitimi yapan gençlerimize TEV olarak her yıl 1 milyon doların üstünde burs fonu ayırıyoruz. İş birliği yaptığımız kurumların katkılarıyla bu tutar 4 milyon doları aşıyor.” (Hürriyet)

Haberin Devamı