Dünya Tez gibi intihar notu bıraktı

Tez gibi intihar notu bıraktı

Paylaş
Tez gibi intihar notu bıraktı

35 yaşındaki Mitchell L. Heisman, arkasında 1905 sayfa not bırakarak intihar etti. Genç adam bu not için beş yıldır çalışıyormuş

Cumartesi günü, Yahudilerin kutsal günü Yom Kippur’da şakağına dayadığı tetiği çekerek, kilise kapısında kendisini öldüren Heisman’ın ‘intihar notu’ tam 1905 sayfalık bir çalışma.

Ailesi ve yakınları Albany Üniversitesi psikoloji mezunu olan Heisman’ın bir süredir psikolojik sorunları olduğunu açıklarken, genç adamın beş yıldır bu uzun metin üzerinde çalıştığı söyleniyor. Heisman’ın bu konuda Harvard’ın ünlü profesörlerine akıl danıştığı da öne sürülüyor.

Hocaların bu durumu nasıl olup da polise ihbar etmemiş olduğuysa ayrı bir tartışma konusu. Heisman’ın yakınlarının e-posta hesaplarına düşen uzun nota bakılırsa genç adam yaşamını ‘nihilist bir deney’ olarak ele alıyor.

Nietzsche’ye 200 referans

1433 dipnotun, 20 sayfalık bir bibliyografinin bulunduğu, Tanrı’ya 1700’den fazla kere atıfta bulunulan ve Alman filozof Friedrich Nietzsche’ye 200 referans veren çalışmada Heisman, deneyimini şu sözlerle özetliyor: “Her sözcük, her düşünce, her duygu tek bir çekirdek probleme geliyor: Yaşam manasız.”

İntiharını internetten günler önce duyurmaya başlayan ve yazdıkça internete yükleyen Heisman’ın kendisini niye kilise kapısında vurduğuysa polis ve savcılık metni okuyunca anlaşılacak.

(RADİKAL)

Haberin Devamı