Mesut Yar Tez zamanda bulmam gerek!
HABERİ PAYLAŞ

Tez zamanda bulmam gerek!

Haberin Devamı

Önceki akşam Cesur ve Güzel’den (Star TV) anladığım şudur; Tahsin Korludağ adamın ağzının içine ya da ortasına düzenli olarak tükürür (hiç hijyenik bulmadım), bir. Sühan Hanım beş dakika arayla iki kez söylediğine göre “üstüne düşülmesinden hiç hoşlanmaz” (pek sosyal bulmadım), iki...

Orman yolunda gündüzlü geceli kadın ya da erkek fark etmeden tek başına yürünebilir (eh güvenli bulmadım), üç... İyiler zamanla kötü, kötüler ise daha kötü olurmuş (hiç vicdani bulmadım), dört... Dilerim aradığım neyse tez zamanda selametle bulurum!

Sicilya’dan esen rüzgar!

Ve Amasya Tamimi yayınlandı. Anlaşılan Vatanım Sensin (Kanal D) sekizinci bölümünde “Kurtuluş Savaşı” ateşiyle ortalığı kavuracak...

Yapımcı firma dizinin anlatıldığı çağa uygun olarak kurgu kahramanların yanında gerçek unsurları da sıkça kullanacağını belirten bir açıklama yapmıştı... Sözünü tutması uzun sürmedi. Sanırım dizide bundan sonra sadece İzmir’in işgal günlerini değil Anadolu’nun topyekûn direnişini de izleyeceğiz...

Bu harika ama çok yakın bir geçmişten bahsediyoruz. Fantezi dozu biraz olsun kaçarsa ağzı olan konuşmaya başlar. Hassas bir patika vesselam... O değil de Yunan askerini Yunanların şerrinden kaçıran Türk direnişçinin, kayıkta infaz gerçekleştirmesi esnasında sizin yüzünüzü de Sicilya taraflarından esen “Baba” bir rüzgar yaladı mı?

Yaşına girmeden kafayı kıracak!

Fragmanını izleyince “gitti yine bizim Alaz bebek” diye düşündüm. Malum dönen tatavaya bakacak olursak Paramparça (Star TV) dizisinde doğduğu günden beri elden ele dolaşan Alaz bebek üstünden iki bölüm geçmeden yine kaçırılıyordu...

Harun, Cihan, Dilara ve Gürpınar sülalesinin derdi günü kaçırılan Alaz’ın nerede olduğunu bulmak olacak sanırım. Yavrucakta nasıl bir kader varsa, beşik yüzü göremedi garibim. Gel de o atmosferden sağlıklı bir çocuk çıkmasını bekle. Vah ki vah!

Özel kanallar da yapmalı!

İki gün boyunca İstanbul’da TRT şemsiyesi altında “Çocuk ve Medya” ilişkisi incelendi. Yayıncısından eğitimcisine kadar birçok önemli isim meseleye fikirleriyle dahil oldu...

Yayın kuruluşları elbette eğitim kurumu değiller. Ama araştırma ve geliştirmeye yönelik bu tip çalışmalar kurumların yaptığı işe saygıyı belirleyen girişimler. Bence örnek alınmalı!

Bunlar kesin ölümsüz!

Yerli dizilerde başını duvara, taşa ya da parkeye filan çarpan karakterler ya ölür ya hafızasını kaybeder ya da beyin kanaması geçirir, malumunuz.

O Hayat Benim (FOX) dizisinde bunların hepsi zaten vardı. Yayınlanan son bölümde Bahar’a ‘öz kızının Nuran olduğu’ gerçeğini açıklayan Hülya, bu yüzden Sultan’ın saldırısına uğradı... Suratında bir hayli şiddetli olduğunu gördüğümüz tokat ve yumruk serisinden onlarcası patladı.

Yetmedi, Sultan ablamız arkadaşın kafasını defalarca yere vurdu. O da yetmedi Hülya’nın bahsettiğimiz mermer kadar sağlam kafası masaların birinden diğerine vurularak sağlam bir direnç testinden geçti. Buna rağmen Hülya ne öldü ne beyin kanaması geçirdi ne de hafıza kaybı yaşadı. Hani “taş kafa” desek ayıp olacak, biz iyisi mi “Hülya ölümsüzdür” diyelim!

Bas gaza annem bas gaza!

TRT 1’de yayınlanan Ana Kuzusu isimli program kimi zaman selefi Ana Ocağı’nı anımsatıyor. (Sahi o program niye bitti?) Ama reytinglerde aynı performansı henüz bulamadı... Hani henüz demem de tuhaf. Sezon başlayalı bir hayli zaman oldu. Hadi anacığım, hadi kuzum; bas gaza!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder