Ekonomi Tezgahlarda tropikal meyve dönemi

Tezgahlarda tropikal meyve dönemi

Paylaş
Tezgahlarda tropikal meyve dönemi

Tezgahlarda tropikal meyve dönemi

Antalya’nın Alanya ilçesindeki pazar ve manav tezgahında kış mevsimi meyveleri olan elma ve portakal, yerini papaya, pepino, ananas, hindistan cevizi gibi tropikal meyvelere bıraktı. Tropikal meyveler arasında en yoğun ilgiyi ise 100 gramı 5 lira olan altın çilek görüyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de adını son yıllarda duymaya başladığımız papaya, pepino, altın çilek, ananas, hindistan cevizi gibi tropikal meyveler, havaların ısınmaya başlamasıyla pazar ve manav tezgahlarında, kış mevsimi meyvesi olan elma, armut, portakal, mandalinanın yerini aldı. Manav tezgahlarında ön sıralarda yer alan tropikal meyvelerden pepino kilosu 6 liraya, ananas ile hindistan cevizi tanesi 5 liraya satılıyor. Manav tezgahlarındaki tropikal meyveler arasında en yoğun ilgiyi ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl bir kuruyemişçiden satın aldığı altın çilek görüyor. Altın çileğin 100 gramlık paketleri 5 liradan satılıyor.

Alanya’da manav işletmecisi Kerim Köksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de tropikal meyve çeşidinin hızla arttığını ve vatandaşların bu meyvelere yoğun ilgi gösterdiğini anlattı. Vatandaşların son yıllarda adını duymaya başladığı tropikal meyveleri merak ederek satın aldığını ifade eden Köksal, meyveler arasında en çok ilgiyi ise yer kirazı olarak da bilinen altın çileğin gördüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Köksal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl bir kuruyemişçiden altın çilek satın almasının ardından vatandaşlarda merak uyandırması sonucu satışların arttığını belirtti.

Altın çileğin 100’er gramlık paketlerde 5 liraya satıldığını ifade eden Köksal, satın almadan önce meyvenin tadına bakan kişilerin, en çok meyvenin sağlığa faydaları hakkında soru sorduğunu dile getirdi.

İnternet ortamından, sattığı tropikal meyve hakkında bilgi edindiğini anlatan Köksal, şöyle konuştu:
"Tropikal meyveleri yeterince iyi tanımıyoruz. Satın almak isteyenler de tanımadıkları için çeşitli sorular soruyor. İnternet oramında meyvelerin üretildiği ülke ve sağlığa faydaları hakkında bilgi ediniyorum. Bazı vatandaşlar Başbakan Erdoğan’ın satın almasının ardından altın çileğin şeker hastalığına iyi geldiğini öğrenerek, bana başka ne gibi faydaları olduğunu soruyor. Ben de bildiğim kadarıyla onlara meyvenin lifli yapısı nedeniyle yağ yakmaya, kilo vermeye yardımcı olduğunu, kalp hastalarına, idrar hastalıklarına ve içerdiği bol vitaminler nedeniyle faydalı olduğunu anlatıyorum."

Haberin Devamı

Köksal, kış mevsimi meyvelerinden elma ve portakalın ise kilogramı 1 - 2 liradan satıldığını sözlerine ekledi.