Spor TFF Başkanı Demirören'den UEFA'ya güçlü dosya

TFF Başkanı Demirören'den UEFA'ya güçlü dosya

Paylaş
TFF Başkanı Demirören'den UEFA'ya güçlü dosya

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2024) adaylık dosyasını, İsviçre Nyon’da UEFA’ya teslim etmişti. TFF Başkanı Yıldırım Demirören “Dosyamız çok güçlü. Arkamızda büyük bir devlet güvencesi var. Büyük olasılıkla 27 Eylül’de Türkiye’ye müjde vereceğiz” dedi. UEFA, Almanya ve Türkiye’nin adaylık başvurusunu 27 Eylül 2018’de karara bağlayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, geçtiğimiz perşembe günü, Türkiye’nin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2024) adaylık dosyasını, İsviçre’nin Nyon kentinde UEFA’ya teslim etmişti.

Demirören’in, UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve TFF 1.Asbaşkanı Servet Yardımcı, Genel Sekreter Kadir Kardaş, İcra Kurulu üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, yönetim kurulu üyelerinden Mustafa Çağlar, Alaattin Aykaç ve UEFA 2024 Adaylık Tanıtım elçisi Barış Telli ile birlikte katıldığı toplantıda, Türkiye’nin yaptığı sunum büyük beğeni toplamıştı. UEFA yetkililerine verilen, Euro 2024 adaylık broşürü dün kamuoyu ile paylaşıldı.

TÜRKİYE'NİN VİZYONU ANLATILDI


Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlayan tek UEFA üyesi olarak, sunulan broşürde; 9 kentteki 10 modern stadyumda, 24 takım için Türkiye’nin vizyonu ve planları özetleniyor. Broşürde ayrıca 120 ülkeye doğrudan uçuş bağlantılarına sahip Türkiye’nin, 53 ülkede 1 milyardan fazla insana, dört saatten daha kısa bir sürede, ulaşma imkânı verdiği vurgulanıyor. UEFA, Türkiye ve Almanya’nın adaylık başvurusunu, 27 Eylül 2018’de karara bağlayacak. TFF Başkanı Yıldırım Demirören başvuru sonrasında “Dosyamız çok güçlü. Arkamızda yine çok büyük bir devlet güvencesi bulunuyor. Büyük olasılıkla 27 Eylül’de müjdeyi vermiş olacağız” demişti.

Haberin Devamı