Spor TFF Başkanı'ndan Milli Takım açıklaması

TFF Başkanı'ndan Milli Takım açıklaması

Paylaş
TFF Başkanı'ndan Milli Takım açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, federasyonun Riva'daki tesislerinde Süper Lig'in yayıncısı LigTV'nin canlı yayınında deneyimli gazeteci Şansal Büyüka'nın sorularını yanıtladı

İşte Demirören'in sorulara verdiği cevapların satır başları:

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'IN BORCU

"Ben Beşiktaş'ı yaklaşık 450 milyon TL borçla bıraktım. Şu anda 1 katrilyon... Ama bunun için kimseyi suçlayamam. Her kulüpte oluyor. Artık masraflarımızı azaltmamız şart... Benim de hatalarım olmuştur."

FEDERASYON'A ELEŞTİRİLER

"Arkadaşlarım ve benim alnımız ak... Her hakem hatası olduğunda "Federasyon istifa" denmesi doğru değil... Hakem hatası futbolun doğasında var. Başkanlar taraftara ynamamalı... Geçmişte yaşanan hiçbir olay bizi ilgilendirmiyor. Biz önümüze bakıyoruz..."

"YÖNETİCİLERİN AÇIKLAMALRININ NEREDEYSE HEPSİ SUÇ"

"E-Bilet sistemi sayesinde küfürler yüzde 80 oranında azaldı. Stat çevresindeki karaborsa ve kavgalar bitti. Yöneticilerin yaptığı açıklamalar devam ediyor. Savcıların burada işin içine girmesi lazım. Onları göreve çağırıyorum. Demeçlerin hepsi 6222'ye giriyor. Savcı kulüplerden de çekinmez. Buradan Federasyon başkanı olarak rica ediyorum. Savcıları göreve çağırıyorum."

Haberin Devamı

"SEYİRCİ PASSOLİG'DEN DOLAYI AZALMADI"

Tüm bu olaylar azaldı. Seyirci de azaldı. Doğru. Ancak Fenerbahçe-Trabzonspor maçı kalabalıktı. Toplamda 800 bin Passsolig var. Daha önceden bedava bilet dağıtılıyordu. Şimdi dağıtılamıyor. Bu hepsinin önüne geçti. Passolig sistemi göründüğü kadar zor ya da karmaşık değil. Seyirci azalmasının sebebi Passolig değil."

"YABANCI SINIRINI KULÜPLER İSTEDİ"

"Biz yabancı sınırı gelirken kulüplerle konuştuk. Bunu onlar istedi. Türk oyuncuları rekabet olmadığı için tembelleşti. Kulüpler Türk oyunculara inanılmaz paralar vermeye başladılar. Bu kural SOS veriyordu. Şimdi de kriterler koyduk. Borcun varsa yabancı alamazsın. Vergi borcun var. Kadrondaki futbolcuya ödeme yapamıyorsun, o zaman gidip başka bir futbolcuya milyon eurolar veremezsin..."

"1. LİGDE YABANCI SAYISINI 10'A ÇIKARDIK"

"14 yabancısı olup da küme düşen takımlar için de bu kuralı düşündük. 1. Lig'de yabancı sayısını 10'a çıkardık."

HAVUZDAN AYRILMA MESELESİ...

"Havuzdan ayrılmak o kadar kolay bir durum değil. Daha önceden bunlar yapılmak istendi, olmadı. Kulüpler zor duruma düştüler... Havuzdan ayrılan kulüplerin maçları hiçbir kanalda yayınlanamaz..."

Haberin Devamı

BOZUK SAHA ZEMİNLERİ...

"Statların zeminleriyle ilgili Federasyon'un uzaktan yakından alakası yok. Sorumluluk bizde değil. Ancak yine de bu konuyla ilgili özel çalışmalarımız olacak"

İBRAHİM HACIOSMANOĞLU'NUN BÜLENT YILDIRIM'I ARAMASI...

"Biraz önce de söyledim. Savcıların görevlerini yapması lazım. Muhakkak ki ceza alacak sayın Hacıosmanoğlu...Ne kadar iyi niyetli olursa olsun, kim maç öncesi bir hakemi ararsa yanlış anlaşılır. Yarın başkaları da aramaya başlarsa ne olacak? Bülent hocamız da konuşur konuşmaz MHK başkanı Sayın Namoğlu'nu aramış. Biz hakemi değiştirmek gibi birçok alternatifi de düşündük. Maçın ertelenmesini de konuştuk. Biz aynı hakemle devam etmeyi seçtik. Bütün Avrupa bizi seyrediyor. UEFA da aynı hakemle devam önerisinde bulundu... Yüzünün akıyla çıktı.Biz de ona güveniyorduk."

Bülent Yıldırım'ı alnından öpmek lazım. O atmosferde müthiş maç yönetti. Hakemi değiştirmeyi de düşündük, her ihtimali düşündük. Ama Bülent Yıldırım "Kendime güveniyorum" dedi. Bugüne kadar her yenilen kişi hakemi suçluyor. Hakemlerin telefon numaralarını değiştirmem çok istiyorlarsa MHK'yı kulüpler seçsin.

Haberin Devamı

Felipe Melo benim zaten muhatabım olamaz! Ben de onun muhatabı olamam. Ben ona büyük saygı duyuyorum, o da bana duymalı.

FENERBAHÇE'YE YAKIN G.SARAY VE TRABZON'A MESAFELİ DİYORLAR SİZİN İÇİN

Benim eşim Oflu. Çocuklarım Karadenizli. Benim niye Trabzonspor'a kastım olsun? Deplasman yasağının bizimle hiç alakası yok. 4 kulübün anlaşması ve İl Güvenlik Kurulu'nun onay vermesi lazım.

Biz senede 90 bin küsür maç idare ediyoruz. Amatörlere verdiğimiz paralar ve destekler hep yüzde 12'den çıkıyor. Bunlar kolay kolay karşılanacak paralar değil. Bu giderler yayın haklarından elde edilen yüzde 12'lük gelirden karşılanıyor.

BELEDİYELERİN SPORUN İÇİNDE OLMASINA KARŞIYIM

Belediyelerin sporun içinde olmasına çok karşıyım. Amatör sporlara 15 milyon dolar gider harcıyor. Belediyeler kulüp kuracaklarına kulüplerimizin amatör takımlarına destek verseler büyük kulüplerimiz çok rahatlar. Devletimiz ve hükümetimiz vergi anlamında destekler veriliyor. Ama amatörlerde desteklerimiz olmalı.

Haberin Devamı

BEN DE ZAMANINDA AYNI YANLIŞI YAPTIM

O manifesto bizim manifestomuz. Bunun içinde acil yapılması gerekenler var zamanla yapılması gerekenler var.

Hakem hatası sonrası yönetim gitsin, federasyonu göndeririz diyoruz. Ben de bu yanlışı yaptım zamanında. Her şey genel kurulda gelir genel kurulda gider. Seçim Haziran sonunda olacak gibi. Ben başkanım zaten aday olmam. Benim üyelerim vizyon sahibi insanlardan oluşuyor. Yönetimde eleştirileri tek tek konuşuruz. Bizim farkımız bu. Gitmemiz lazımsa da gideriz.

Biz federasyon olarak çalışma yapıyoruz. Kulüplerin altyapılarına hocalarımızı biz gönderelim diyoruz. Burada tek sorun şuradan çıkıyor: Gaziantep'in alt yapısına Gaziantepli bulamazsak sorun çıkıyor.

MİLLİ TAKIM NİYE BAŞARISIZ OLDU?

İlk yarı sonuna kadar milli takım oyuncularının yüzde kaçı gerçek performansını gösterdi? Daha iyi oyuncu vardı onu almadınız diyeniniz oldu mu? En iyi oyuncularımızın kötü olmasından sonra milli takımın başarılı olması mümkün değil.

HAKEMLER MELO VE EMRE'DEN KORKUYOR MU?

Benim hakemimin Allah'tan başka kimseden korkmadığına inanıyorum. Beyniniz bir karar verdiyse kalbinizden versin. Ama ben futbolcularımızın biraz daha saygılı olmasını istiyorum. Deplasmanlarda hakemlerin art niyetli bir karar vermesi sözkonusu olamaz. Tabii ki bir etki vardır ama bu sonucu etkilemez.

Türkiye 3 Temmuz sürecini çabuk atlattı.

UEFA'da ve FİFA'da profesyonel çalışan bir tane Türk yok. Biz orada Türklerin olmasını istiyoruz. Avrupa'nın 7. büyük futbol ülkesiysek burada olmamız lazım.

HAKAN ÇOLHANOĞLU YENİDEN MİLLİ TAKIMA DÖNER Mİ?

Bu konuda son söz Fatih Hoca'dadır. O karar verir.

Türkiye'de 127'e yakın profesyonel kulüp var. Çok var. Nasıl yapılır bakmak lazım.

Olimpiyat Stadı'nın ters çevirilmesiyle ilgili bir çalışma olabilir. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bir çalışmasıyla Milli Takım Stadı yapmak istiyoruz.

Takım taraftarlığı milli takım taraftarlığının önüne geçti. Bir takımın stadında rakip takımın oyuncusuna küfür ediliyor. 16 yaşındaki Ocan'ı bizim taraftarımız yuhaladı. Bu çok üzücü bir olay. Onun için Anadolu'ya gideceğiz. Orada milli takıma saygı çok daha fazla. İlk iki maç Konya'da oynanancak. Artık milli takım taraftar kültürünü yaratmamız lazım.

BEŞİKTAŞ'A DESTEK

Beşiktaş'ın yeni stadı için bakanlığın güzel destekleri var. Bu Beşiktaş'ımızın geliri için çok önemli. Eskişehirimizin, Bursamızın, Trabzonumuzun stadı bitiyor.

30 senelik bir rüyayı biz bir senede bitirdik. Riva Türk futbolu açısından çok farklı. Okulu getirdik buraya. En önemli adımdır.

Pasolig dediniz. Kanun var. Türk futbolunu kötü kişilerden temizlememiz gerekiyordu. Çok büyük bir devrim yaptık. Şiddet ve kötü tezahüratta sıfır tölerans dedik.