Spor Son dakika! Fenerbahçe Beşiktaş maçı kaldığı yerden devam edecek

Son dakika! Fenerbahçe Beşiktaş maçı kaldığı yerden devam edecek

Paylaş
Son dakika! Fenerbahçe Beşiktaş maçı kaldığı yerden devam edecek

Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında Fenerbahçe – Beşiktaş maçında çıkan olaylar nedeniyle tatil edilmişti. TFF, bugün maçın 57. dakikadan itibaren seyircisiz devamına karar verdi

Türkiye Futbol Federasyonu, derbi için karar vermek üzerede bugün saat 13.00’da toplandı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında yaşanan saha olayları nedeniyle hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edilen Fenerbahçe-Beşiktaş derbisiyle ilgili ilk kararı, maçın seyircisiz 57. dakikadan itibaren oynanması oldu.

İŞTE FENERBAHÇE - BEŞİKTAŞ MAÇININ OYNANACAĞI TARİH:


Derbi maçın 3 Mayıs Perşembe günü oynanacak.. Türkiye Kupası Finali de 9 Mayıs'ta oynanacak. Derbinin saati ise henüz açıklanmadı.

TFF'DEN RESMİ AÇIKLAMA:


Türkiye Futbol Federasyonu, bugün yaptığı toplantıda 19 Nisan 2018 tarihinde Ülker Stadyumu FB Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci maçı ile ilgili kararını verdi.

TFF Yönetim Kurulu, 57. dakikada Hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edilen Fenerbahçe-Beşiktaş müsabakası ile ilgili olarak; Futbol Müsabaka Talimatı'nın 20. Maddesi'nin 1. Fıkrası uyarınca, müsabakanın yarıda kaldığı andaki şartlarla tedbiren seyircisiz olarak tamamlanmasına oy birliği ile karar verdi.

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ikinci maçı kaldığı yerden 3 Mayıs 2018 Perşembe günü oynanacak.

Maçın iptal edilme prosedürü olarak, ”Güvenlik gerekçesini” değerlendirme dışı bırakan TFF Yönetimi, 20.maddede yer alan ‘zorlayıcı sebeplerden’ dolayı maçın tekrarına karar verdi.

İŞTE O MADDE:


Son dakika... Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında yaşanan saha olayları nedeniyle yarıda kalan Fenerbahçe Beşiktaş derbisiyle ilgili kararını açıkladı. Mücadele tatil edildiği 57.dakikadan itibaren 3 Mayıs Perşembe günü seyircisiz olarak tekrar oynanacak.

PEPE OYNAMAYACAK


Kırmızı kart gören Pepe oynayamayacak ve Beşiktaş sahaya yine 10 kişi çıkacak.

MADDE 20 – DİĞER NEDENLERLE MÜSABAKANIN TAMAMLANAMAMASI


(1) TFF, 19. maddede belirtilen hallerin dışında ortaya çıkan zorlayıcı sebepler dolayısıyla müsabakanın yarıda kalması halinde ise yarıda kalan müsabakanın başka bir günde yarım kaldığı andaki şartlarla tamamlanmasına, yeniden oynanmasına veya müsabakanın yarıda kaldığı andaki sonucu ile tescil edilmesine karar verir.

(2) Müsabakanın başka bir gün yarım kaldığı andaki şartlarla tamamlanmasına veya yeniden oynanmasına karar verildiği takdirde, kişilerin müsabakada yer alma uygunluğu açısından bu talimatın 18. maddesinde yer alan hükümler kıyasen uygulanır.

MADDE 18- MÜSABAKANIN ERTELENMESİNİN SONUÇLARI


(1) Erteleme müsabakalarına, yalnızca ertelenen müsabakanın oynanması gereken tarihte kulüplerde tescilli olan futbolcular katılabilir.

(2) Ertelenen müsabakanın oynanması gereken tarihte cezalı veya idari tedbirli olup da, erteleme müsabakasının oynanacağı tarihte cezası infaz edilmiş olan kişiler, erteleme müsabakasına katılabilirler.

(3) Ertelenen müsabakanın, oynanması gereken tarihte müsabakaya katılmaya hakkı olan kişiler, erteleme müsabakası tarihindecezalı veya idari tedbirli ise erteleme müsabakasına katılamazlar.


Son dakika! Beşiktaş TFF'nin kararı sonrası toplandı

NE OLMUŞTU?


Vodafone Park'ta oynanan ve 2-2 sona eren ilk maçın ardından iki ezeli rakip Ülker Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Gerilimli başlayan Fenerbahçe Beşiktaş maçının henüz 30. dakikasında Pepe kırmızı kart görmesiyle siyah beyazlı ekibi 10 kişi bırakırken maça saha içinde yaşanan olaylar damga vurdu. Sık sık futbolcular arasında çıkan atışmanın etkisi tribünlere de yansıyınca BJK futbolcularına tribünden yer yer yabancı maddeler atılmaya başlandı. maçın 57. dakikasında sahaya atılan yabancı maddeler Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e isabet edince tecrübeli teknik adam yerde kaldı.


SAHAYA YABANCI MADDE YAĞDI, OYUN DURDU


Maçın 41. dakikasında Quaresma'ya tribünlerden bir kez daha yabancı madde geldi ve Mete Kalkavan, kenara gelerek karşılaşmanın temsilcileriyle görüştü. Tribünlerden gelen yabancı maddelerin devam etmesinin ardından hakem Mete Kalkavan yardımcılarını yanına çağırdı. Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel taraftarlara sakin olma çağrısında bulunduktan sonra oyun kaldığı yerden devam etti. Kalan dakikalarda da gol sesi çıkmayınca mücadelenin ilk yarısı 0-0 beraberlikle sona erdi.


ŞENOL GÜNEŞ'E YABANCI MADDE ATILINCA, MAÇ DURDU


Derbinin 57. dakikasında bir taraftar ile tartışan Tolga’yı sakinleştirmeye gelen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in kafasına tribünden atılan yabancı madde isabet etti. Acı içinde yerde kalan Şenol Güneş daha sonra ayağa kalktı. Sarı-lacivertli taraftarların tepkisinin devam etmesi tarafından karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan ve yardımcıları içeri girdi.

Soyunma odasında yaklaşık 20 dakikalık bekleyişin ardından temsilcilerle görüşen hakem Mete Kalkavan derbinin tatil edilmesine karar verdi. Öte yandan kafasına 5 dikiş atılan Şenol Güneş hastaneye kaldırıldı.



Haberin Devamı