Bilim - Teknoloji The Division 2 için ufak bir ordu çalışıyor
Paylaş
The Division 2 için ufak bir ordu çalışıyor

Geçtiğimiz hafta Ubisoft tarafından yapılan resmi açıklama ile The Division 2 duyurulmuştu. Yayıncı ekip, oyunun Massive Entertainment öncülüğünde geliştirildiğini belirtirken, yapım için Ubisoft’un 7 stüdyosunun da geliştirme aşamasına dahil olacağını açıklamıştı

Bilindiği üzere The Division, Tom Clancy’nin son projesiydi. Ubisoft’un pek çok oyununda imzası bulunan Clancy, The Division’un yapım aşamasında hayatını kaybetmişti. Clancy’nin ölümünün ardından The Division’un iptal edilme dedikoduları yayılmış fakat Ubisoft oyunu gecikmeli olarak satışa sunmuştu.

Şimdi Clancy’nin yokluğunda nasıl bir devam oyunu geleceği merak konusu. Fakat öyle görünüyor ki Ubisoft The Division 2 projesini hayli önein üzerinde kişinin çalıştığı iddia ediliyor.

Normal bir oyunun geliştirme süreci ortalama olarak 100 – 150 kişi ile gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla bu açıdan bakıldığında The Division 2 için ufak bir ordunun çalıştığını söylemek, pek de yanlış olmayacaktır.

Ubisoft, devam oyununun çıkış tarihi ve hikayesi hakkında henüz önemli bir açıklamada bulunmadı. Muhtemelen önümüzdeki E3 interaktif oyun ve eğlence fuarında yapımla ilgili tüm detaylar ortaya çıkacaktır. Eğer iddia edildiği gibi proje üzerinde 1000 kişi çalışıyorsa, muhtemelen oyunun çıkışı da bu yılın sonuna doğru gerçekleşebilir. Fakat söz konusu Ubisoft olduğunda ilk duyurulan çıkış tarihine pek aldırmamak gerekiyor. Elbette, yine de bekleyip göreceğiz.


OYUN SEKTÖRÜ DİJİTAL PAZARA DOĞRU KAYIYOR

Haberin Devamı