Dünya The Sun: '3. sayfa güzelleri' meme kanserine karşı

The Sun: '3. sayfa güzelleri' meme kanserine karşı

Paylaş
The Sun: '3. sayfa güzelleri' meme kanserine karşı

İngiltere'nin en çok satan bulvar gazetelerinden The Sun, çıplak kadın fotoğrafları yayımladığı üçüncü sayfasını, meme kanseriyle mücadele kampanyasına ayırıyor

The Sun, feministlerin ve kimi kadın hakları gruplarının tepkisini çeken ‘3. sayfa güzelleri aracılığıyla meme kanseri konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

The Guardian gazetesinden Roy Greenslade’in blog sayfasında yer alan habere göre The Sun, ‘CoppaFeel!’ adlı vakıfla ortak çalışarak kadınları, meme kanserine karşı düzenli doktor kontrolünden geçmeye teşvik edecek.

Gazete, üçüncü sayfasının yanı sıra, baş sayfasını ve ikinci sayfasını da bu projeye ayırıyor.

Proje kapsamında gazete, her hafta 3. sayfa modelleriyle meme kanserine ilişkin haberler paylaşıp “Salı günü kontrol ettir” başlığıyla hatırlatmalarda bulunacak.

The Sun gazetesi editörü David Dinsmore, gazetenin internet sitesinde yer alan video klipte, “Bunu bir parçası olmaktan ve CoppaFeel!’le çalışmaktan gurur duyuyorum. 3’üncü sayfayla ilgili gerçekten güzel şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum” diyor.

Kanser teşhisi kondu, vakıf kurdu

CoppaFeel! adlı vakfın kurucusu Kris Hallenga da gazetenin 3’üncü sayfasının ‘hayat kurtarıcı mesajlar’ vermek için ‘harika bir platform’ olduğunu söylüyor ve ekliyor:

“Onlar, İngiltere’nin en meşhur memeleri. Bu sayfanın arkasında ve genel olarak The Sun’da yer almak bizim için çok büyük bir fırsat.”

Hallenga, CoppaFeel!’i 2009 yılında yaşındayken, meme kanseri teşhisi konduktan sonra ikiz kız kardeşiyle birlikte kurdu. Fakat geç tanı nedeniyle kanser tüm omurgasına yayıldı ve tedavisi mümkün görünmüyor.

Hallenga, o dönemde genç kadınlar arasında meme kanseri farkındalığını yayacak hiçbir kuruluş bulunmadığı için bu vakfı kurmuş.

The Sun gazetesi başyazısında, İngiltere’de her yıl meme kanserinden 12 bin kadının öldüğünü belirtiyor ve şöyle devam ediyor:

“Memelerinde bir kütle olup olmadığını düzenli kontrol eden kadınlarının sayısının az olması, endişe verici ulusal bir mesele.”

“Kadınların yalnızca yüzde 18’si iki hafta bir memelerini kontrol ediyor. Ve bu yalnızca sorunun bir parçası. İngiltere’de kadınların neredeyse yarısı, bir sorun olduğunu düşünse bile doktorlarına gitmiyor. Genç kadınlar arasında ise durum çok daha feci.”

BBC TÜRKÇE

Haberin Devamı