Ekonomi THY artık Ankara'dan uçmayacak

THY artık Ankara'dan uçmayacak

Paylaş
THY artık Ankara'dan uçmayacak

THY'nin bundan böyle diğer şehirlere yönelik olarak başkent çıkışlı yapılan diğer tüm seferleri Anadolu Jet uçaklarıyla gerçekleştirilecek

Yeni düzenlemeye gidildi

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY’nin Ankara’dan sadece İstanbul’a uçacağını söyledi. Topçu, bundan böyle diğer şehirlere yönelik başkent çıkışlı yapılan diğer tüm seferlerin Anadolu Jet uçaklarıyla gerçekleştirileceğini belirtti.

Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik’in Kanal 24’teki programına konuk olan Hamdi Topçu, THY ve Anadolu Jet uçuşları arasında yeni bir düzenlemeye gittiklerini söyledi.

Avrupa’ya doğrudan uçuş

Bu düzenlemeyi yaparken Ankaralı yolcuları mağdur etmek istemediklerini belirten Topçu, Anadolu Jet’in Avrupa ve Ortadoğu’da 12 merkeze Ankara’dan doğrudan uçuş yapacağını söyledi.

Topçu, ilk etapta Ankara ile Şam arasında çok iyi fiyatlarla uçuş başlattıklarını belirtti. Halen Irak’ın başkenti Bağdat’a uçuş yapan dünyanın ender kuruluşlardan biri olduklarını söyleyen Topçu, yakında Erbil ve Basra kentlerine de uçuş başlatacaklarını kaydetti.

Aktarma olmadan Amerika

Hamdi Topçu, filoya katılan Boeing 777 tipi yeni uçaklarla dünden itibaren İstanbul’dan Brezilya’nın Sao Paolo şehrine aktarmasız uçuşların başladığını dile getirdi.

Daha önce bu seferler İstanbul’dan Senegal (Dakar) aktarmalı olarak gerçekleştiriliyordu. Hamdi Topçu, sipariş edilen 12 yeni Boeing 777’nin filoya katılmasıyla bu yılın sonlarına doğru Amerika’da Washington ve Los Angeles’a da aktarmasız seferlere başlayacaklarını ifade etti.

100 yabancı pilot var

Topçu, THY’de halen 1500 pilot istihdam ettiklerini yeni pilot alımlarını sürdüreceklerini kaydetti. İşe alınacak yeni pilotları yeteneklerinin sınandığı ‘DLR’ adı verilen zorlu bir testten geçirdiklerini belirten Topçu, bu testi geçemeyenleri uçurmadıklarını söyledi.

Artan filonun ihtiyacına yetecek kadar pilotu Türkiye’de bulamadıklarını söyleyen Topçu, bu nedenle şirkette 100’ün üzerinde yabancı pilotun görev yaptığını Hamdi Topçu kaydetti

2

Haberin Devamı