Gündem THY Atatürk rozetini yasakladı mı?

THY Atatürk rozetini yasakladı mı?

Paylaş
THY Atatürk rozetini yasakladı mı?

Türk Hava Yolları, 12 Temmuz'da 'Kabin Ekibi Üniforma Kullanımı' yönetmeliğini revize etti

Airporthaber internet sitesinin haberine göre, Türk Hava Yolları, 12 Temmuz’da ‘Kabin Ekibi Üniforma Kullanımı’ yönetmeliğini revize etti. Son dönemlerde kabin ekiplerinin, kılık-kıyafet ve makyaj kriterlerinin dışına çıkması üzerine hazırlanan yeni yönetmelikte, frapan ve simli makyajlar yapılmaması, pastel renklerde makyaj malzemesi kullanılması, kızıl kırmızı ve platin sarısı renkli saçların kullanılmaması konusunda uyarılarda bulunuldu.

Revize edilen yönetmelikte kabin ekiplerinin üniforma eteklerinde kısaltma ve daraltma yapmaları da yasaklanırken etek boyunun diz kapağının bitimine kadar olması gerektiği vurgulandı.

Kabin ekibi üniforma kullanımı yönetmeliğinde en çok tepki çeken bölüm ise rozet kullanımıydı. Ceket ve yelek yakasında Türk Hava Yolları tarafından verilen rozet, bröve ve isimlik haricinde rozet kullanılmaması konusunda kabin ekipleri uyarılırken yeni yönetmeliğe uyulup uyulmadığının kontrolü, Ekip Kontrol Amirliği’nde yapılmaya başlandı.

Uçuşa Atatürk ve Türk bayrağı rozeti ile gelen kabin ekiplerinin rozetleri söküldü ve bir daha takmamaları konusunda uyarıda bulunuldu.

THK Kabin Hizmetleri Başkanı Emine Lim imzalı karara kabin ekiplerinin tepkisi gecikmedi. THY ortak mail havuzunda, Atatürk ve Türk bayrağı rozetlerinin yasaklanmasına tepkiler çığ gibi büyüdü.

Haberin Devamı

THY'DEN ROZET AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Ali Genç, kabin çalışanlarının yakalarına farklı renkte rozet takmalarının önüne geçmek için yeni bir uygulamaya gidildiğini, ancak bu uygulamada Atatürk ve Türk Bayrağı rozeti takma yasağı bulunmadığını söyledi. THY’nin geçtiğimiz günlerde Kabin Ekibi Üniforma Kullanımı’yla ilgili tüm kabin ekiplerine yaptığı, rozet kullanımını da içeren duyurusunda "... Ceket ve yelek yasağında THY A.O tarafından verilen rozet, bröve ve isimlik haricinde rozet kullanılmaması ve farklı renkte yoyo takılmamasına azami dikkat edilecektir" ifadeleri yer almıştı. Bu duyuru üzerine, çalışanlar arasında "Yakalarımıza, Atatürk ya da Türk Bayrağı rozeti takamayacak mıyız?" tartışmaları başladı.

Haberin Devamı

KONU, BAŞKA TARAFLARA ÇEKİLMEYE ÇALIŞILIYOR

THY Basın Müşaviri Ali Genç, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Daha önceki uygulamada kabin çalışanlarının yakalarına Fenerbahçe, Galatasaray, TASSA gibi çeşitli kuruluşların rozetlerini taktıkları görüldü. Kişisel anlamda rozetler takılıyordu. Bu değişiklikle, bunun önüne geçilerek, farklı renkte rozet takılmaması amaçlanıyor. Uygulamanın amacı bu. Kesinlikle Atatürk ve Türk bayraklı rozetleri kapsamıyor. Çalışanlar Atatürk ve Türk bayrağı rozetlerini takabilecek. Bizim zaten uçaklarımızda Türk Bayrağı bulunuyor. Konu başka taraflara çekilmeye çalışılıyor."