Ekonomi THY 'cep'le konuşturacak

THY 'cep'le konuşturacak

Paylaş
THY 'cep'le konuşturacak

THY Genel Müdürü Temel Kotil, sipariş ettikleri 12 Boeing 777'de cep telefonu ve bilgisayar kullanımı olacağını söyledi

Avea ve Türk Hava Yolları yaptıkları işbirliğiyle Miles&Smiles üyesi Avea abonelerine konuştukça mil, uçtukça da kontör ve dakika kazanma fırsatı sunuyor. THY ve Avea arasındaki işbirliğine ilişkin imza töreni ve basın toplantısı bugün Atatürk Havalimanı Airport Otel’de gerçekleştirildi.

Türk Hava Yolları A.O. Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Temel Kotil ise, yeni gelecek uçaklarda cep telefonu ve bilgisayar kullanımının mümkün olacağını belirterek şöyle konuştu: "Sipariş verdiğimiz 12 tane Boeing 777 tipi uçaklar Ekim itibariyle geliyorlar. En yeni teknoloji ile getireceğiz.

Uçak içinde Panasonic’in geliştirdiği sistemi satın aldık. Amacımız Seatle’dan uçarken uçakta cep telefonu ve bilgisayarı kullanma imkanı verelim istiyoruz. Bunun akabinde diğer uçaklara da bu sistemi koyacağız fakat yeni teknoloji olduğu için gecikmeli geliyor tabii ki.

Canlı TV çok rağbet görüyor. ABD'de bazı hatlarda var. Özellikle onu çok amaçlıyoruz. Bildiğiniz kanalları istediğiniz gibi seyredebileceksiniz."

Kotil, THY’nin yeni hat noktaları olarak yakın zamanda Vietnam, Bangladeş ve Washington DC’nin katılacağının müjdesini verdi.

Murat ÇAKIR/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı