Gündem THY, 'düşen uçağı' ters çevirdi

THY, 'düşen uçağı' ters çevirdi

Paylaş
THY, 'düşen uçağı' ters çevirdi

THY'nin bir yürüyen merdiven üzerine yaptırdığı 'uçak düşüyor' hissi veren reklam alay konusu oldu

Türk Hava Yolları’nın Umman’daki bir alışveriş merkezinin yürüyen merdivenlerinde yer alan ‘uçak düşüyor’ hissi veren reklamının ‘blog’ dünyasında alay konusu olmasından sonra harekete geçen THY, hemen ülkedeki reklam ajansı ile bağlantıya geçti. Yabancı reklam ajansı yaptığı yanlışlıktan dolayı THY’den özür dileyerek reklamı düzeltti.

REKLAM ŞİRKETİ ÖZÜR DİLEDİ

Haberin Devamı

Habertürk'ün haberine göre, Amerika’daki ‘blog’ dünyasında günün konusu olan reklamda bir alışveriş merkezinin yürüyen merdivenlerinin korkuluklarında, burnu ‘düşüyormuş gibi’ aşağı doğru dikilmiş THY uçağı fotoğrafı görülüyordu. İnternette fotoğrafın yayılmasından sonra harekete geçen THY, önce fotoğrafın nerede çekildiğini buldu. Umman Muscat’taki bir alışveriş merkezinde fotoğrafın çekildiğinin tespit edilmesi üzerine THY, yabancı reklam ajansı ile bağlantıya geçti.

Reklamın tersten konularak hata yapıldığının araştırmalar sonucu ortaya çıkması üzerine ajans, THY’den hemen özür diledi. Yürüyen merdivenlerde ters konulan reklam da ajans tarafından düzeltildi.

(Habertürk)