Dünya THY uçağında 9/11 paniği

THY uçağında 9/11 paniği

Paylaş
THY uçağında 9/11 paniği

Tokyo-İstanbul seferini yapan THY uçağındaki , '9/11 inside job infowars.com' yazılı not Japon polisini alarma geçirdi

Türk Hava Yolları’nın(THY) Tokyo - İstanbul seferini yapan “Karadeniz" adlı Boeing 777-300 ER tipi yolcu uçağının tuvaletine yazılan 11 Eylül saldırılarının konu edildiği komplo teorileri ile ilgili site adresi paniğe neden oldu. Uçak, kimliği tespit edilemeyen bir kişinin tuvallete bıraktığı “9/11 inside job infowars.com " yazısı nedeniyle Japon polisi tarafından arandı.

Edinilen bilgilerE göre içinde 274 yolcusu ile Tokyo Narita Havalimanı’ndan yerel saatle 12:50 de havalanması planlanan THY’nin TK-51 sefer sayılı uçağında, uçuş ekibi kalkış için son hazırlıklara başladı. Bu sırada “Karadeniz" adlı yolcu uçağının arka tuvaletinde kabin görevlileri tarafından Amerika’ya yapılan 11 Eylül saldırıları ile ilgili bir not belirlenince, uçuş ekibi durumu hemen Japon polisine haber verdi. Tuvalette klozetin üstünde Amerikalı Pulitzer ödüllü Alex Jones’un komplo teorilerinin yer aldığı sitesinin adı tespit edildi.

KİMİN YAZDIĞI TESPİT EDİLEMEDİ

Tuvaletteki “9/11 inside job infowars.com" yazısı nedeniyle yolcular uçaktan inidirildi ve yeniden arandı. Uçak içi tekrar kontrolden geçirilirken, yolcuların bagajları da bir kez daha X-Ray cihazlarından geçirildi. Japon polisi notu, kimin yazdığını uzun uğraşlara rağmen tespit edemedi.Uçakta herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmaması üzerine yolcular yeniden uçağa alındı,2 saat gecikmeli olarak havalanan uçak, saat 21:45 de İstanbul Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı.

“GÜVENLİKLE İLGİLİ BİR SORUNDU"

Yolculardan Somay Baykal, “Uçakta yerimize oturduktan sonra bizi tekrar dışarıya aldılar. İkinci bir güvenlik kontrolünden geçtik. Bizi 3 saat beklettiler. Arama bittikten sonra tekrar uçağa bindik. Havalimanı free shop'tan alınan ürünler ikinci bir kontrolden geçirildi. Güvenlikle ilgili bir problem olduğunu anladık. Ama bize hiçbir açıklama yapılmadı" dedi.

BOMBA YAZISI, ACİL İNİŞE NEDEN OLMUŞTU

23 Ocak 2010 tarihinde de Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress'in Stuttgart-İzmir seferini yapan uçağı, Belgrad hava sahasındayken, tuvalet kabinindeki aynada 'We will die today, bam - Hepimiz bugün öleceğiz, bomba" yazısından dolayı, Selanik’e acil iniş yapmıştı.

Enver ALAS -DHA - İSTANBUL

Haberin Devamı