Gündem THY uçağında korku dolu anlar!

THY uçağında korku dolu anlar!

Paylaş
THY uçağında korku dolu anlar!

THY uçağında korku dolu anlar!

Ankara’dan havalanan THY uçağına yıldırım isabet etti... Posta Ankara Temsilcisi Hakan Çelik de uçaktaydı....

Türk Hava Yolları’nın (THY) Ankara İstanbul seferini yapmakta olan TC - JMK kuyruk kodlu Airbus A321 -232 tipindeki yolcu uçağına Ankara’dan saat 14.15’te havalandıktan yaklaşık 10 dakika sonra yıldırım isabet etti.

Türk Hava Yolları’nın TK 129 sefer sayılı Ankara- İstanbul uçağı tarife saatinden yaklaşık 15 dakika gecikmeyle havalandıktan sonra başkentin üzerini kaplayan bulutların arasına girdi.

Ankara’da fırtına ve yağmura neden olan olumsuz hava koşulları yaklaşık 4 bin metreye yükselen uçağa yıldırım isabet etmesine neden oldu. Neredeyse tamamı dolu olan uçağın gövdesinde yüksek bir ışık şiddetiyle birlikte patlamaya neden olan yıldırım yolcular arasında korkuya neden oldu.

Patlama sesinin duyulmasından kısa bir süre sonra yolcuları sakinleştirmek üzere anons yapan Kaptan pilot Ejder Akkoç, yıldırımın uçakta herhangi bir zarara neden olmadığını, uçağın normal olarak İstanbul’a uçmaya devam edeceğini bildirdi.

Uçakta Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi ve Kanal 24 Televizyonu program yapımcısı Hakan Çelik ile Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden Mustafa Öztartan’ın da aralarında bulunduğu 170 civarında yolcu seyahat ediyordu.

Haberin Devamı

Uçak yaşanan bu olayın ardından sorunsuz bir şekilde İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi.

Posta İnternet