Gündem THY uçuşları 1 saat erkene aldı

THY uçuşları 1 saat erkene aldı

Paylaş
THY uçuşları 1 saat erkene aldı

Türk Hava Yolları, (THY), yaz saati uygulamasının 27 Mart 2011 tarihinden 28 Mart'a alınması nedeniyle yolcularını uyardı

THY’den yapılan açıklamada, uygulamaya, 10 Mart 2011 Perşembe günü Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 2011/1474 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gerekçe gösterildi.

Açıklamada, şöyle denildi: "27 Mart 2011 tarihine tekabül eden ortaklığımız tüm seferlerinin sadece Türkiye çıkış ve Türkiye varış saatleri, 14 Mart 2011 tarihine kadar düzenlenmiş olan biletlerde gösterilenden farklı olarak, 1 saat erken gerçekleşecektir.

14 Mart 2011 ve sonrası düzenlenmiş olan biletlerde gösterilen tüm sefer saatleri rezervasyon tarihine bağlı olmaksızın güncel olup, ilgili yolcularımız söz konusu değişiklikten etkilenmeyecektir.

Yurt dışı noktalardaki kalkış ve varış saatlerimiz, hiçbir şekilde etkilenmeyecek olup, aynı kalacaktır. Ülkemiz üzerinden aktarmalı seyahat edecek, iç veya dış hat devamı olan transit yolcularımızın Türkiye varış ve Türkiye kalkış saatlerinin her ikisi de bir saat daha erken gerçekleşeceğinden, bağlantı süreleri aynı kalacaktır.

Türkiye’deki havaalanlarından seyahat edecek yolcularımızın, olası aksaklıklardan etkilenmemek için, yurt içi sefer kalkış saatinden en az 2 saat, yurt dışı sefer kalkış saatinden ise en az 3 saat önce havaalanlarında hazır bulunmaları önemle rica olunur."

İSTANBUL/DHA