Ekonomi THY'de 'uçan şef' dönemi

THY'de 'uçan şef' dönemi

Paylaş
THY'de 'uçan şef' dönemi

THY, İstanbul-New York seferlerinin First ve Business sınıflarında özel aşçılarla hizmet verecek

Türk Hava Yolları artık İstanbul-New York seferlerinde uçakta aşçı bulunduracak. First ve Business Class yolcuların yemeklerini 'flying chef'ler (uçan aşçılar) hazırlayacak. THY, uçan aşçı uygulamasını daha sonra Chicago ve Tokyo hatlarında da başlatacak.

Haberin Devamı

THY Basın Müşavirliği uygulamayı yazılı bir açıklamayla yolcularına duyurdu. Açıklamada şöyle denildi;

"Türk Hava Yolları'nın İstanbul - New York hattında “First" ve “Business" servisinde uçan aşçı görev yapacak...

Türk Hava Yolları, müşteri odaklı yaklaşımıyla ikram konseptini geliştirme yolunda yeni bir adım daha atıyor. Türk Hava Yolları, ikram şirketi Turkish Do&Co ile beraber kıtalararası uçuşlarda sunulan ikram servis sisteminde yeni bir uygulamaya geçti.

DÜNYA MUTFAKLARI

Uçuşlarında Turkish Do&Co'nun yenilikçi vizyonuyla geliştirdiği ikram teknikleri ile Türk mutfağının zengin çeşitlerinin yanı sıra dünya mutfaklarından da örnekler sunan Türk Hava Yolları, daha önce deneme amaçlı gerçekleştirdiği uçan aşçı uygulamasını sürekli hale getirerek Türkiye'de ilk kez uzun mesafeli uçuşlarda “Flying Chef" (uçan aşçı) konseptini başlattı.

Haberin Devamı

Turkish Do&Co'nun eğitimli ve tecrübeli aşçıları, Türk Hava Yolları uçaklarında First ve Business sınıflarında uygulanan mönü konseptini yolcuya tanıtacak ve uçuşta görevli kabin ekibine yemeğin hazırlanması aşamasında profesyonel destek sağlayarak Türk misafirperverliğinin tüm dünyaya gösterilmesinde büyük rol oynayacak. Uygulamayı New York hattında başlatan Türk Hava Yolları, şef aşçıların kabinde yolcu servisine katılarak hizmet kalitesini ve yolcu taleplerini yerinde değerlendirme fırsatı bulmalarını hedefliyor. New York hattını önümüzdeki günlerde Chicago ve Tokyo hatları takip edecek.

BULUTLARIN ÜZERİNDE LEZZET KEŞFİ

Türk Hava Yolları'nın New York hattında başlattığı uygulama sırasında, uçan aşçılar çok titiz bir şekilde yemeklerin detayıyla ilgileniyor, kabin ekiplerine yardımcı oluyor, aynı zamanda yolculara sunum yaparak arzu edilen tabakları hazırlıyor ve lüks bir restoran kalitesinin ötesinde yolcuların bulutların üzerinde lezzeti keşfetmelerini sağlıyor.

En iyi kalitede taze ürünler kullanılarak, profesyonel aşçılar tarafından üretilen yemeklerle uzun hatlarda seyahat eden yolculara ikram sunumunu ilgi çekici hale getirmek amacıyla, kademeli olarak diğer uzun uçuşlarda da görevlendirilecek aşçılarla, Türk Hava Yolları, yolcularına unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşatıyor.

Haberin Devamı

Murat ÇAKIR - İSTANBUL / DHA