Gündem THY'den, greve katılacaklara hukuki işlem

THY'den, greve katılacaklara hukuki işlem

Paylaş
THY'den, greve katılacaklara hukuki işlem

Türk-İş tarafından Tekel işçilerine destek amacıyla yarın yapılacak genel greve katılacak THY personeline uyarı!

Türk - İş tarafından Tekel işçilerine destek amacıyla yarın 08.00 - 17.00 saatleri arasında üyelerinin çalışmama haklarını kullanabileceği açıklaması sonrasında, Hava-İş’in tüm üyelerini bu eyleme katılmaya davet etmesi üzerine THY Yönetimi personele bir duyuru yaparak katılanlar hakkında hukuki işlem başlatılacağını bildirdi.

THY Yönetimi tarafından personele yapılan duyuruda tüm çalışanların yasal çerçevede hak ve taleplerini dile getirmelerinin en doğal hakları olduğu ancak yürürlükteki mevzuat çerçevesinde bu eylemin yasadışı olduğu belirtilerek şöyle denildi:

TAZMİNATSIZ ATILIR...

2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu'nun 25. maddesinde, ‘Kanuni grev için aranan şartlar gerçekleşmeden yapılan greve kanun dışı grev denilir. Siyasi amaçlı grev, genel grev ve dayanışma grevi kanun dışı grevdir. İşyeri işgali, işi yavaşlatma, verimi düşürme ve diğer direnişler hakkında kanun dışı grevin müeyyideleri uygulanır’ hükmü yer almaktadır. Ayrıca, 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanununun 45.maddesinde ise ,’ Kanun dışı grevin yapılması halinde işveren , böyle bir grevin yapılması kararına katılan,böyle bir grevin yapılmasını teşvik eden ,böyle bir greve katılan veya böyle bir greve katılmaya veyahut devama teşvik eden işçilerin hizmet akitlerini feshin ihbarına lüzum kalmadan ve herhangi bir tazminat ödemeye mecbur bulunmaksızın feshedebilir ‘ denilmektedir. Bu düzenlemeler çerçevesinde şirketimizce yasadışı hiçbir eyleme müsamaha gösterilmeyecek olup, gerekli hukuki işlem tesis edilecektir"

Haberin Devamı

Hava-İş sendikası dün bir bildiri yayınlayarak çalışanları yarınki genel greve katılmaya çağırmış ve o gün izinli sayılacaklarını belirtmişti.

MURAT ÇAKIR - İSTANBUL DHA