Ekonomi THY'nin Erbil seferleri başladı

THY'nin Erbil seferleri başladı

Paylaş
THY'nin Erbil seferleri başladı

İlk uçuşa katılan Maliye Bakanı Şimşek: Bölge halkları arasında iyi bir köprü kuracak

Türk Hava Yolları, Irak’ın kuzeyinde bulunan Erbil şehrine bugünden itibaren tarifeli seferlerini başlattı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun da katıldığı ilk sefer bugün saat 09.00’da Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul-Erbil olarak gerçekleşti.

THY yetkilileri ilk seferin 39 Business,78 ekonomi yolcusu olmak üzere toplam 117 yolcu ile TK-804 seferiyle gerçekleştiğini bildirdiler.

Haberin Devamı

"SEFERLERİN BAŞLAMASI SON DERECE OLUMLU"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ilk uçuşla ilgili olarak bölge halklarının istikrarı ve refahı için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek şöyle konuştu: “THY’nin ilk uçuşu. Dolayısıyla onu kutlamak amacıyla birlikte gidiyoruz.Günü birlik bir ziyaret. Sabah oradayız, öğleden sonra da döneceğiz. Kısa bir ziyaret. Erbil seferlerinin başlaması son derece olumlu. Tabiî ki bölge halkları arasında iyi bir köprü kuracak.

Onun ekonomik siyasi bir çok yansıması var. Sonuçta biz bu bölgedeki ülkelerin, halkların istikrarı, refahı için ülke olarak elimizden geleni yapıyoruz. Biz büyük düşünüyoruz. Bölge ne kadar istikrara kavuşursa, ne kadar yüksek refaha kavuşursa Türkiye için daha iyi olacaktır. Biz olaya o şekilde bakıyoruz"

Haberin Devamı

"IRAK'TAKİ KOMŞULARIMIZI DÜNYAYA BAĞLAYACAĞIZ "

Erbil’e yapılan ilk seferin yolcularından THY Yönetim Kurulu Bakanı Hamdi Topçu ise yaptığı açıklamada, “Erbil’e uçuşu bugün hayırlısıyla başlatıyoruz. Biz bütün komşularımızla iyi ilişkiler içindeyiz. Bunu ilişkilerimizi devam ettiriyoruz.Şu anda savaş ortamından çıkan bir Irak'ta, Bağdat’tan sonra ikinci noktaya uçuyoruz.Önümüzdeki günlerde Necef ve Basra’ya uçuşumuz başlayacak. Böylece normale dönen ilişkilerde, güvenli ortamlarda THY ile Irak’taki komşularımızı da dünyaya bağlayacağız “ dedi.

HAFTADA 2 GÜN GİDİŞ 2 GÜN DÖNÜŞ

THY’nin bugün başlayan seferlerinin haftada iki gün gidiş iki gün geliş olacağını belirten THY yetkilileri yaptıkları açıklamada şunları bildirdiler: “14 Nisan 2011 tarihi itibarıyla İstanbul – Erbil (EBL) - İstanbul seferlerimiz haftada 2 frekans olarak planlanmıştır. Planlanan uçuş programına göre Türk Hava Yolları, Erbil’e (Irak) ilk seferini 14 Nisan tarihinde gerçekleştirecek, seferler TK 804 İstanbul- Erbil Salı, Cumartesi, TK 805 Erbil- İstanbul Çarşamba, Pazar günleri olmak üzere haftada 2 gün icra edilecek. Türk Hava Yolları yolcuları, Bağdat’dan sonra Irak’ta ikinci uçuş noktası olan Erbil’e direkt ulaşma imkanı bulacaklar.

DÜNYA ÜZERİNDE 176 DESTİNASYON

Erbil (Irak) hattının açılması ile birlikte Türk Hava Yolları, tüm dünyada 176 destinasyona ulaşacak. Tarifeli uçuş saatleri şöyle olacak; İstanbul kalkışları gece 22.40 iniş 01.05 olacak. Erbil kalkış ise ertesi gün 02.45 olup İstanbul iniş 05.10 olacak.

Haberin Devamı

Erbil, (Irak) seferi ile birlikte Türk Hava Yolları uçuş ağını genişletmeye devam ederek yurtdışı uçuş nokta sayısını 135’e ulaştıracak. Istanbul’dan Erbil’e gidiş-dönüş bilet ücretleri, tüm vergiler dahil İstanbul – Erbil 320 Avro’dan başlayacak. Erbil – İstanbul 435 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulmuştur"

Enver ALAS - İSTANBUL DHA