Siyaset TİB ve MİT hakkında suç duyurusu
Paylaş
TİB ve MİT hakkında suç duyurusu

Sincan Mahkemesi, MİT temsilcisi, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ve Daire Başkanı hakkında dava açılmasını istedi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nden aldığı izinle Türkiye genelindeki tüm telefon, faks ve internet erişimini izlediği ortaya çıkmıştı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, kişi belli olmaksızın sınırsız izlemeye olanak sağlayan izleme kararı verilemeyeceğini karar altına almıştı.

Haberin Devamı

YARGITAY DİNLENİYOR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Tayyip Erdoğan’a yargılama yolunu açan kararların sahibi Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz’ın emriyle dinlemenin kalbi sayılan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’da (TİB) iki kez inceleme yapılmıştı. İncelemelerde Yargıtay santralinin dinlendiği ortaya çıkmıştı. Dinlenen telefonların Yargıtay Cumhuriyet Savcısı ve eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’a ait olduğu anlaşılmıştı.

‘DAVA AÇILMALI’

Eminağaoğlu, bu karar üzerine dinlendiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı vermişti. Eminağaoğlu’nun itiraz ettiği takipsizlik kararı, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nden döndü. Tarihi bir karara imza atan, Osman Kaçmaz, tüm Türkiye’yi izleme kararlarını uygulayan, TİB, emniyet, MİT ve jandarma yetkilileri hakkında dava açılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

İZİN GEREKLİ

Buna göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, emniyet ve jandarma yetkilileri için İçişleri Bakanlığı’ndan, MİT için Başbakanlık’tan soruşturma izni isteyecek. Mahkeme, TİB’teki ikinci tespitin engellenmesi için karar alan Türkiye genelindeki 23 ayrı mahkemenin hakimi hakkında da suç duyurusunda Şerif Gençdağ’ın da yer aldığı PKK’lılar Habur’a bulundu.