Ekonomi Ticari araçta otomobil konforu

Ticari araçta otomobil konforu

Paylaş
Ticari araçta otomobil konforu

Tofaş'ın Bursa fabrikasında üretilerek dünyaya yayılacak yeni Fiat Doblo piyasaya çıktı

Fiat, 2000’den bu yana dünyada yaklaşık 1 milyon adet satılan hafif ticari araç modeli Doblo’yu yeniden yarattı. Türkiye’de 200 bin satan Doblo’nun yeni versiyonları da yine Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasından dünyaya yayılacak. Yeni Doblo’nun basın ve Fiat satış ağına tanıtımında konuşan Fiat Marka Direktörü Okan Baş, “2010’a heyecanlı başladık. Yeni Doblo’nun başarısı bizim için çok önemli. Bu yıl otomotiv sektörünün 450 bin adet satış hedefi var. Biz de 25 bin Doblo satmayı planlıyoruz” dedi.

GENİŞ AİLELER ÇOK SEVECEK

Fiat Ticari Araçlar Pazarlama Müdürü Özgür Süslü de esnaf ve küçük işletmelerden yoğun ilgi gören Doblo’yu müşteri isteklerine göre tamamen yeni baştan yarattıklarını belirtti. Yeni Doblo’nun hedef kitlesinde geniş ailelerin de olduğuna vurgu yapan Özgür Süslü, Doblo’nun reklam filminin Kanal D’de yayınlanan ‘Geniş Aile’ dizisinin oyuncularıyla çekildiğini söyledi. Özgür Süslü, yeni Doblo’nun yakıt ekonomisi, konforu, yüksek teknoloji ve güvenlik sistemleriyle fark yarattığını ifade etti.

‘KRİZ YILINI LİDER KAPATTIK’

2009’un otomotivde dalgalanma yılı olduğunu belirten Okan Baş, sektördeki rekabetin tüketiciye yaradığını söyledi. Baş, Fiat’ın kriz yılı olan 2009’u fırsat yılına çevirdiğini ifade etti. “Krizle başladığımız 2009’u lider kapattık” diyen Okan Baş, bu başarının nedenlerini şöyle sıraladı: “ÖTV indirimiyle artan talebe hızla cevap verdik. Son 10 yıldaki en yüksek müşteri memnuniyeti oranına ulaştık. Yıl sonunda devreye sokmayı planladığımız 3 yıl 150 bin kilometre garantiyi ağustosa çektik.” Okan Baş, Fiat’ın 2009’da Chrysler’le yaptığı ortaklığın da marka açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

EKONOMİK VE GÜVENLİ

* Yeni Doblo, Cargo ve Combi karoser seçeneğine sahip. 4 sensörlü ABS, elektronik fren dağılım sistemi EBD, sürüş kontrol sistemi ESP ve yokuşlarda kalkışı kolaylaştıran Hillholder gibi elektronik donanımlar iki seçenekte de bulunuyor. Yeni Doblo’da, vites boşa alındığında motoru durdurarak yüzde 15’e varan yakıt tasarrufu sağlayan start-stop sistemi dikkat çekiyor.

* Doblo Combi’nin 1.4 litre 95 hp benzinli ve 1.3 litre 90 hp, 1.6 litre 105 hp, 2.0 litre 135 hp’lik multijet motor seçenekleri bulunuyor. Araç 790-3200 litre arası taşıma kapasitesi sunuyor. 750-1000 kilogram taşıma kapasiteli Doblo Cargo ise standart ve maxi versiyonları ile 2010 sonunda piyasaya çıkacak yüksek tavanlı versiyona sahip olacak. Doblo Cargo 22 bin 900, Doblo Combi ise 26 bin 400 liradan başlayan peşin indirimli anahtar teslim fiyatlarla satışa sunulacak.

ÜÇ MARKAYA ÜRETİM YAPIYOR

* Yeni Doblo’nun bayi tanıtım toplantısına katılan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç da Tofaş ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Rahmi Koç, Tofaş’ın Türkiye’de üç markaya birden üretim yapan ilk şirket olduğunu vurguladı. Koç, Fiat Doblo ve Fiorino, Peugeot Bipper ile Citroen Nemo markalarıyla yaptıkları ‘al veya öde’ anlaşmalarının da Türk otomotiv sanayiinde ilk olduğunu söyledi. Rahmi Koç, bu sayede Tofaş’ın 10 yılının garanti altına alındığını belirtti. Tofaş’ın Türkiye otomotiv ihracatının yüzde 27’sini gerçekleştirdiğini belirten Koç, “En önemlisi de Tofaş’ın piyasaya iki yılda bir yeni araç sunma gücüne erişmiş olmasıdır” dedi.

PREMİO SADECE TÜRKİYE İÇİN ÜRETİLİYOR

Yeni Doblo’nun Premio versiyonu sadece Türkiye için geliştirildi. Fiat yetkilileri, 2010’da Doblo satışının yüzde 25’inin Premio olmasını beklediklerini ifade etti. Doblo Premio’da, EBD destekli ABS, ESP, ASR, Hillholder, otomatik klima, sürücü ve yolcu ön ve yan hava yastıkları, arka park sensörü, aktif kafalıklar, MP3 çalarlı müzik sistemi, 16 inç alaşımlı jantlar, elektrikli ön ve arka camlar, ön sis farları, karartılmış arka camlar standart olarak sunuluyor.

2

Haberin Devamı