Spor Tiger Woods'a sponsor darbesi

Tiger Woods'a sponsor darbesi

Paylaş
Tiger Woods'a sponsor darbesi

Pek çok kadınla evlilik dışı ilişkiye girdiği ortaya çıkan Tiger Woods'un sponsorluğundan çekilenler arasında AT&T de katıldı

ABD’nin en büyük telekom ve internet firması AT&T’den yapılan açıklamada, "Tiger Woods ile olan sponsorluk anlaşmamızı sona erdiriyoruz ve ona gelecekte şan diliyoruz" denildi. Dallas merkezli şirket, Woods ile yollarını niçin ayırdıkları ya da yaptıkları anlaşmanın miktarı hakkında ayrıntı vermedi.

AT&T, geçen yıl 27 Kasım’da Florida’daki evinin yakınında geçirdiği gizemli kazanın ardından çok sayıda evlilik dışı ilişkiye girmek suçlamasıyla karşı karşıya kalan Tiger’a sponsorluk anlaşmasını çeken son şirket oldu.

Sponsorluk anlaşmalarının getirisiyle dünyada serveti 1 milyar doları aşan ilk sporcu unvanına sahip olan Woods’un, "haddini aştığı ve ailesine ihanet ettiği" açıklamasından sonra sponsorlar, "ünlü golfçünün artık doğru temsilci olmadığını" belirterek, golfçüden desteğini bir bir çekmeye başladı.

BİRÇOK ŞİRKET DESTEĞİNİ ÇEKTİ

Daha önce danışmanlık firması Accenture, traş bıçağı firması Gillette ve İsviçreli saat markası Tag Heuer, Woods’a destekten vazgeçmişti. California Üniversitesi’nden iki ekonomi profesörünün yaptığı çalışma, Woods skandalının sponsor firmalara maliyetinin 5 ila 12 milyar doları bulabileceğini ortaya çıkarmıştı.

Haberin Devamı