Siyaset 'Tıkanıklık varsa referandum açar'
Paylaş
'Tıkanıklık varsa referandum açar'

Başbakan Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Topçu Meydanı'nda yaptığı konuşmada, anayasa değişikliği ve referandum tartışmalarına da değindi

GÖRMEDEN İSTEMEZÜK!

Haberin Devamı

Erdoğan, “Referandum demokratik bir haktır diyorum, ‘istemezük’ diyorlar. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Ben vekilim ama milletim asıldır.

Siz bize vekalet verdiniz ama bunlar kabul etmiyorlar. Modern demokrasilerin, standartları yüksek demokrasilerin olmazsa olmazıdır referandum. Şu anda yargı referandumu konuşuluyor. İçinde ne var daha bilmeden, görmeden hayır, istemezük...” dedi.

BÖYLE SAÇMALIK OLMAZ

Anayasa değişikliği için parlamento içi ve parlamento dışındaki tüm partilerle konuşacaklarını belirten Erdoğan, “Nerede tıkanıklık varsa onu referandumla milletim açar. Referandum, meselelerin millete danışılmasıdır. Kimse referandumdan çekinmesin.

Hele hele milletin oyu ile Meclis’e gelenler hiç çekinmesin” dedi. Muhalefet liderlerinin ‘Bu meclis anayasa yapamaz’ dediğini de hatırlatan Erdoğan, “Böyle saçmalık olur mu? Bu meclisler niçin oluşur; yasa yapmak için, anayasa yapmak için, değiştirmek için. Hani bir zamanlar vardı ya bir şarkı; ‘Olur olur bal gibi olur’... Evet olur.” diye konuştu.

Haberin Devamı

DAHA ÇOK SAYIKLARSINIZ

Muhalefetin Anayasa Mahkemesi’ne güvendiğini, “Buradaki üyelerin hepsi benim etkim altında” dediğini belirten Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: “Seçime daha 16 ay var. Ama bunlar hayal dünyasında geziyor.

Birisi kalkıyor ‘Bu yıl sonuna kadar seçim olur’ diyor. Diğeri ‘Erken seçim olması lazım’. Daha çok sayıklarsınız çok. Bu boyacı küpü mü sok sok çıkar? Seçim tam zamamında olacak?”