Dünya Tikrit'in yüzde 80'i IŞİD'den temizlendi

Tikrit'in yüzde 80'i IŞİD'den temizlendi

Paylaş
Tikrit'in yüzde 80'i IŞİD'den temizlendi

Irak'ın Selahattin şehrinin merkezi ile Tikrit'in bir çok bölgeleri IŞİD'den temizlendi. Tikrik Kaymakamı Ömer Şindah, 24 saat içinde kentin tamamına hakim olunacağını iddia etti

Tikrit Kaymakamı Ömer Şindah DHA’ya yaptığı açıklamada Halk Toplulukları, Aşiret üyelerinin desteğini toplayan güvenlik güçlerinin Tikrit’in önemli bölgelerini kontrol etmeye başladıklarını söyledi.

Tikrit’in önemli simgelerinden biri olan Saraylar Kompleksi bölgesine oldukça yakın olduklarını ifade eden Kaymakam Şindah, El Zuhur ve El Deyum semtlerinin IŞİD’den arındırıldığını ve şu an çatışmaların şehir merkezindeki El Adale semtinde devam ettiğini bildirdi.

El Kadisiye semtinin kontrol atlında olduğunu söyleyen Şindan, Maarız bölgesinin kontrol altına alınmasının da an meselesi olduğunu kaydetti.

Şindah açıklamasında, Tikrit’in yüzde 80’ini IŞİD’den temizleyen birliklerin örgüt tarafından yollara ve binalara döşenen bombaları etkisiz hale getirmeye başladığını ve kentin tamamını en geç yarın sabah saatlerinde elde edeceklerini söyledi.

Ahmet Haşim MUHTAROĞLU / TUZHURMATU, (DHA)

Haberin Devamı