Dünya 'Tim Cook karaciğerini vermek istedi'

'Tim Cook karaciğerini vermek istedi'

Paylaş
'Tim Cook karaciğerini vermek istedi'

Teknoloji devi Apple'ın Üst Yöneticisi Tim Cook'un, şirketin 2011 yılında hayatını kaybeden kurucusu Steve Jobs'a karaciğerinden bir parça bağışlamak istediği ortaya çıktı

BBC’nin haberine göre, bu ay piyasaya çıkacak "Becoming Steve Jobs (Steve Jobs Olmak)" kitabından alıntılar, internette yayımlandı. Apple’ın nasıl dünyanın en güçlü teknoloji şirketlerinden biri haline geldiğine ışık tutan kitapta Cook’un, 2004 yılında pankreas kanseri teşhisi konulan dostu Jobs’a karaciğerinin bir bölümünü vermeyi teklif ettiği, Jobs’un arkadaşının teklifini geri çevirdiği anlatılıyor.

Haberin Devamı

Kitapta Jobs’un 2009’da karaciğer nakli beklerken Cook’un patronunu sık sık evinde ziyaret ettiği ve organ naklinde bulunmak için gerekli testleri yaptırdığı belirtildi.

Jobs’un, teklifini yaparken Cook’un konuşmasına bile izin vermediği, "Bunu yapmana asla izin vermem" dediği kaydedildi.

Cook’un, "Steve, onu tanıdığım 13 yıl boyunca dört ya da beş kez bana bağırmıştır. Bu da onlardan biriydi" dediğine işaret edildi.

Steve Jobs, 2011’in ağustos ayında Apple’ın üst yöneticiliğinden istifa etmiş, aynı yıl 6 Ekim’de uzun süre mücadele ettiği pankreas kanserine yenik düşmüştü.

AA