Yaşam Time'ın en iyi film ve dizileri

Time'ın en iyi film ve dizileri

Paylaş
Time'ın en iyi film ve dizileri

Time dergisi, bu yılın en iyi filmi olarak Walt Disney'in ilk siyahi prensesinin yaratıldığı animasyon yapım "Prenses ve Kurbağa"yı seçti

Time dergisinde yayımlanan "Yılın en iyi 10 filmi" listesinde, ilk üç sırayı, gerçek oyuncuların yer aldığı filmleri geride bırakan animasyonlar aldı. Buna göre yılın en iyi filmi, Walt Disney’in ilk siyahi prensesinin yaratıldığı "Prenses ve Kurbağa" (The Princess and the Frog) oldu.

Yılın en iyi filmleri sıralamasında ikincilik koltuğuna yine animasyon filmi "Yukarı Bak" (Up), üçüncülük koltuğuna da animasyon yapımı "Fantastik Fox" (Fantastic Mr. Fox) oturdu.

Time’a göre, yılın en iyi diğer filmleri şöyle:
"Ölümcül Tuzak" (The Hurt Locker), "Aklı Havada" (Up in the Air), "Beyaz Kurdele" (The White Ribbon), "Yalnız Bir Adam" (A Single Man), "Zaman ve Şehre Dair" (Of Time and the City), "Yasak Bölge 9" (District 9), "Kan Arzusu" (Thirst).

Dergi, "Yılın en iyi televizyon dizilerini" de belirledi. Listenin en başında 9 Emmy ve 3 Altın Küre dahil birçok ödül kazanan, Türkiye’de de beğeniyle izlenen "Mad Men" yer alıyor.

İkinciliği komedi türündeki "Modern Family"nin, üçüncülüğü de drama dalındaki birçok ödüle sahip "Breaking Bad"ın aldığı sıralamadaki diğer en iyi televizyon dizileri de şöyle: "Big Love", "Battlestar Galactica", "Lost", "Friday Night Lights", "Glee", "Sons of Anarchy" ve "(Tie) The Office/Parks and Recreation.

Haberin Devamı