Spor Timsah Arena'nın temeli atıldı

Timsah Arena'nın temeli atıldı

Paylaş
Timsah Arena'nın temeli atıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak Timsah Arena Stadı'nın temeli atıldı

Törende konuşan Bülent Arınç, bugünün Bursaspor’un kuruluş yıldönümü olduğunu hatırlatarak, Bursaspor sevgisinin, partiler üstü bir olay olduğunu söyledi.

Merkez Osmangazi İlçesi’nde eski Velodrom sahasının yerine yapılması düşünülen 45 bin seyirci kapasiteli Timsah Arena Stadı’nın temeli, bugün düzenlenen törenle atıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, yeni stadın yapılmasının ardından mevcut Atatürk Stadı’nın yıkılacağını açıklamasının protestolara neden olabileceği ihtimali üzerine çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Törende söz alan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı’nın geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı konuşamadığını, bu nedenle kendisinin söz aldığını söyledi.

İyi bir ekip çalışmasının nasıl bir başarıyı ortaya çıkardığını, tüm Türkiye ve dünyaya gösterdiklerini belirten Sağlam, "Bir hedefim vardı. Bu da Avrupa takımı çalıştırmaktı.

Ancak buradaki potansiyeli gördükten sonra bu hedefi bir kenara bıraktım. ’Bursaspor’u nasıl bir Avrupa takımı haline getiririm’ hedefine kitlendim. Stadyum, şehirlerin vizyonudur. Takımın geleceğe bakışıdır. Yeni stat için başkanım ile bir hayalimiz vardı. O da Real Madrid’i Bursa’ya getirip açılış maçını oynamaktı. Açılışı Real Madrid ile yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Yaklaşık 1.5 yıl içersinde tamamlanması planlanan 45 bin kişilik Timsah Arena Stadı’nın 130 milyon TL’ye mal olması bekleniyor.

Işıl ARSLAN-Emre KOŞAK-Faruk KAHRAMAN/DHA

Haberin Devamı