Spor Timsah kötü başladı

Timsah kötü başladı

Paylaş
Timsah kötü başladı

Süper Lig'in tozunu atan son şampiyon Bursaspor ilk kez mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi'ne mağlubiyetle başladı

Yeşil-beyazlılar C Grubu ilk maçında İspanya temsilcisi Valencia'ya evinde 4-0 yenildi. Konuk takıma galibiyeti getiren golleri 16. dakikada Alberto Costa, 40. dakikada Aritz Aduriz, 68. dakikada Pablo Hernandez ve 76. dakikada Soldado'dan geldi.

Haberin Devamı

Timsah bu sonucun ardından sıfır puanla grubunda son sıraya yerleşti. İspanya temsilcisi ise liderlik koltuğuna oturdu. Ayrıca Aduriz'in Bursaspor filelerine gönderdiği top, Valencia'nın Devler Ligi'nde attığı 100. gol olarak kayıtlara geçti.

SERCAN YEDEK KULÜBESİNDE BAŞLADI

Ertuğrul Sağlam ligde oynanan son maçta ilk 11'de şans verdiği Sercan Yıldırım'ı bu karşılaşamda yedek soyundurdu. Genç oyuncu 60. dakikada Nunez'in yerine oyuna dahil oldu.

TRİBÜN ŞOV

Karşılaşma öncesi Bursasporlu futbolcuların sahaya girmesiyle birlikte ise adeta yer yerinden oynadı. Yeşil-beyazlı taraftarlar, takımlarını “şampiyon” diye karşılarken, “Şampiyonlar Ligi” tezahüratını yapmayı da ihmal etmedi. Stat içinde de müthiş bir tribün şov vardı. Yanlarında getirdikleri bayram ve flamaları UEFA Şampiyonlar Ligi müziği eşlinde sallayan yeşil-beyazlı taraftarlar, takımları ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam lehine tezahürat yaptı.

Haberin Devamı

Bursasporlu futbolcular, “Ajax tipi” forma, beyaz şort ve beyaz tozlukla, Valencialı futbolcular ise turuncu forma, siyah şort ve turuncu tozlukla sahaya çıktı. Bursaspor, bugüne kadar anlaşma sağlayamadığı için sahaya göğüs reklamı olmayan formayla çıktı.

VALENCIA'DAN SÜRPRİZ KADRO

Konuk Valencia, Bursaspor karşısında sürpriz bir kadroyla çıktı. Teknik Direktör Unai Emery, son olarak ligde Racing Santander karşısında çıktığı ilk 11'den başta yıldız oyuncusu Mata olmak üzere 4 oyuncuyu Bursaspor karşısında yedek soyundurdu.

Mata dışında son lig maçında gol atan Maduro, tecrübeli defans oyuncusu Albelda ve Portekizli defans oyuncusu Miguel de ilk 11'de yer alamadı.

ORTA HAKEMİN İLK UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ DENEYİMİ

Maçın 31 yaşındaki genç orta hakemi Norveçli Svein Oddvar Moen, kariyerindeki ilk UEFA Şampiyonlar Ligi maçında görev aldı. Bugüne kadar UEFA tarafından çeşitli turnuvalarda 38 maçta görev alan Moen, Fenerbahçe'nin deplasmanda 2-2 berabere kaldığı Young Boys maçında da görev almıştı.

Moen, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Valencia'nın Slavia Prag ile deplasmanda 2-2 berabere kaldığı maçta da düdük öttürmüştü. Bu arada, yeni uygulama çerçevesinde her iki kale arkasında birer yardımcı hakem, maçta görev aldı. Böylece 4. hakem ve yan hakemlerle birlikte maçta 6 hakem görev yaptı.

Haberin Devamı