Spor Timsah'ın marka değeri arttı

Timsah'ın marka değeri arttı

Paylaş
Timsah'ın marka değeri arttı

Turkcell Süper Lig şampiyonu Bursaspor'un kadro değeri kısa sürede büyük artış gösterdi

"Transfermarkt"ın verilerinden derlediği bilgiye göre, Turkcell Süper Lig’de şampiyonluğa ulaşarak adını "5. büyük" olarak lig tarihine yazdıran Bursaspor, bu başarısıyla kadro değerini de yükseltti.

Şampiyonlar Ligi’ne grup maçlarından başlayarak göstereceği başarılı performansa göre değerini daha da artırması beklenen Bursaspor’da, mevcut oyuncuların değerinin yükselmesinin yanı sıra kadroya yeni katılan oyuncular da takımın toplam değerinin artmasına katkıda bulundu.

EN DEĞERLİ OYUNCUSU VOLKAN ŞEN

Yeşil-beyazlılarda, önceki sezona göre performansını artıran ve katkısıyla takımın yıldızlarından biri haline gelen Volkan Şen’in bonservis bedeli, ligin bitmesinin ardından geçen kısa sürede, 3 milyondan 5,5 milyon avroya çıktı. Volkan Şen, böylece takımın en değerli oyuncusu haline geldi.

Volkan’ı, Sercan Yıldırım 5, Pablo Batalla 4, Ivan Ergiç ve Ozan İpek 3,5 milyon avroyla takip ediyor. Yeni transferlerden Federico Insua’nın bonservis bedeli 2 milyon, Vederson’un 2,2 milyon, Damian Steinert’in 300 bin avro olarak tahmin ediliyor.

KADRO DEĞERİNDE FENERBAHÇE İLK SIRADA

Turkcell Süper Lig’in "büyük"lerinden Fenerbahçe, geçen sezon şampiyonluğu son maçta kaçırsa da kadro değeri olarak 126,7 milyon avroyla rakiplerini geride bıraktı.

Fenerbahçe’nin kadro değeri, yüzde 7 artış gösterse de hücum hattını oluşturan futbolcuların tahmini bonservis bedellerindeki düşüş dikkati çekiyor. Daniel Güiza’nın bonservis bedelinin 12,5 milyon avrodan 9,5 milyona, Alex De Souza’nın 10 milyondan 9,5 milyona, Semih Şentürk’ün 6,5 milyondan 5,5 milyona, Gökhan Ünal’ın ise 4 milyondan 3,7 milyona düştüğü tahmin ediliyor.

GALATASARAY İLE BEŞİKTAŞ’IN KADRO DEĞERLERİ

Toplam kadro değerleri düşüşte olan Galatasaray’ın kadro değeri 100,1 milyon, Beşiktaş’ın ise 98,2 milyon avro...

TÜRKİYE'NİN EN DEĞERLİSİ ARDA TURAN

16 milyon avro değer biçilen Arda Turan, sarı-kırmızılıların en değerli futbolcusu olurken, Ricardo Quaresma 10 milyon avroyla Beşiktaş’ın en değerli futbolcusu görünümünde.

Galatasaray’da Servet Çetin’in değerinin 8,7 milyondan 7 milyon avroya, kaleci Leo Franco’nun değerinin 6 milyondan 4 milyon avroya düşmesi dikkati çekerken, Elano, Milan Baros, Sabri Sarıoğlu ve Lucas Neill, sarı-kırmızılıların değeri artan futbolcuları arasında başı çekiyor.

Beşiktaş’ta futbolcular genel olarak değer kaybederken, Rüştü Reçber, Tomas Sivok, Necip Uysal, Bobo ve Filip Holosko, siyah-beyazlıların değeri artan futbolcuları oldu.

TRABZONSPOR DA YÜKSELİŞTE

Bursaspor’un başarısına kadar Anadolu’dan çıkan tek şampiyon olan Trabzonspor’un kadro değeri de artış gösteriyor.

Sezon bitiminin ardından yaklaşık yüzde 15 artışla değeri 58,65 milyon avroya ulaşan bordo-mavililerin takım kadrosunda, en değerli oyuncu olarak 6,5 milyon avroyla Gustavo Colman görünüyor. Selçuk İnan 5,2 milyon, Alanzinho 5 milyon, Umut Bulut 4,5 milyon avroyla Colman’ı izliyor.

3

Haberin Devamı