Spor Timsah'ın zirve yürüyüşü

Timsah'ın zirve yürüyüşü

Paylaş
Timsah'ın zirve yürüyüşü

Turkcell Süper Lig'in 22. haftasının kapanış maçında Bursaspor deplasmanda 2-0 geriden gelerek Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup etti

Bursaspor'a galibiyeti getiren golleri 26. dakikada Batalla, 85 ve 90. dakikalarda Ozan İpek attı. Fenerbahçe'nin gollerini ise 5. dakikada Alex ve 21. dakikada Andre Santos kaydetti.

Fenerbahçe bu maçta Bursaspor'u mağlup etseydi lider Galatasaray'ın 1 puan önüne geçecek ve zirveye oturacaktı. Ancak Kadıköy'den 3 puan çıkaramayan sarı-lacivertli takım 45 puan ile 2. sırada kaldı. Rakibini 3-2 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdıran Bursaspor ise 43 puana ce 3. sıraya yükseldi.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 5: Cristian’ın pasında topla buluşan Alex, ceza yayının hemen dışından düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

Dakika 7: Volkan’ın ceza yayı üzerinden sert şutunda, kaleci Volkan Demirel’in çeldiği top direkten döndü. Ardından Bilica, Bursasporlu oyunculardan önce topu kornere attı.

Dakika 8: Alex’in kendi yarı alanından Bursaspor savunmasının arkasına attığı topu kontrol eden Güiza, hızla ceza alanına girip, kaleciyle karşı karşıya kaldı. İspanyol futbolcunun vuruşunda, ileri çıkan kaleci Ivankov’dan dönden topu savunma uzaklaştırdı.

Dakika 10: Özer’in pasıyla sol çaprazda topla buluşan Alex’in ceza alanına girer girmez vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

Dakika 21: Korner kullanan Alex, topu ceza alanı dışında sol çaprazdaki Vederson’a gönderdi. Bu futbolcunun yerden sert bir şekilde ceza alanına gönderdiği topa Andre Santos şık bir hareketle dokunarak, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkardı: 2-0.

Dakika 26: Topu sol kanattaki Ozan İpek’e gönderen Batalla, ceza alanına koştu. Ozan İpek’in soldan ortasına ceza alanında iyi yükselen Batalla, kafa vuruşuyla topu filelere göndererek, farkı bire indirdi: 2-1.

Dakika 35: Emre’nin pasıyla Alex topla buluştu. Bu oyuncunun ceza alanı dışından sert şutunda, üst direğe çarpan top auta çıktı.

Dakika 79: Vederson’un yerden şutunda, kaleci Ivankov direğin dibinde topa sahip oldu.

Dakika 80: Ali’nin soldan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde Ömer Erdoğan kafayı vurdu, top üstten auta çıktı.

Dakika 85: Bursaspor’un kazandığı faul atışında, Bekir Ozan’ın dokunduğu topa Ozan İpek vurdu, Cristian’ın ayağına çarpan top ağlara gitti: 2-2.

Dakika 90+1: Ani gelişen Bursaspor kontratağında, Fenerbahçe savunması az adamla yakalanırken, sağdan Volkan’ın pasıyla ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Ozan İpek’in vuruşunda, top filelere gitti: 2-3.

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Turkcell Süper Lig'de Bursaspor ile yaptıkları mücadelede, sakatlığı bulunan Lugano dışında, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Lille maçının kadrosunda değişiklik yapmadı.

Daum, Lille maçının ilk dakikalarında sakatlandıktan sonra oyundan çıkan Lugano'nun yerine sahaya sürdüğü Deniz'i, Bursaspor maçında da Bilica ile birlikte savunmanın ortasında görevlendirdi.

Daum, Lille maçında girdiği pozisyonları değerlendiremeyerek, ortaya koyduğu performansla eleştirileri üzerine çeken Güiza'ya, Bursaspor maçında yine 11'de yer verirken, Semih yedek kaldı. Takımın diğer forveti Gökhan Ünal da yedek kulübesinde oturdu.

Sarı-lacivertli ekipte, sakatlığı bulunan Lugano, Mehmet Topuz ve Deivid ile tedavileri süren Uğur ve Ali Bilgin kadroda yer almadılar.

Bursaspor ise Fenerbahçe karşısına, sakatlığı bulunan önemli oyuncusu Sercan Yıldırım'dan yoksun çıktı.

SAHA ZEMİNİ DAHA İYİ

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın zemininde yaşanan sorunların, yapılan çalışmalar neticesinde önemli ölçüde giderildiği görüldü.

Fenerbahçe Kulübü'nün stattan sorumlu yöneticisi Ömer Temelli, maç öncesi stadın durumuyla ilgili yaptığı açıklamada, günde 24 saat yapılan çalışmalarla, Hollanda'dan getirilen ışıkların çok faydası olduğunu belirterek, “Çimin kökü uzadı. Çim çıkmayan yerlerde çim çıktı. Özel bir gübreleme ve ekim sistemi yaptık. Şu anda saha yüzde 60-70 performansına geldi. Antalyaspor maçında daha da iyi olacak. Havanın güzel gitmesi, yağışın olmaması bize çok yardımcı oldu” şeklinde konuştu.

TRİBÜNLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜ DOLDU

Bilet fiyatlarındaki indirim, Bursaspor mücadelesinde tribünlere yansıdı.

Stadın büyük bölümü dolarken, sezonun diğer maçlarında genelde az bir kısmı dolan Migros kale arkası tribününün de tamamen doldu. Kale arkası tribünü için biletler 22 liradan satıldı.

Yaptığı son 4 maçta kazanamayan, iki mağlubiyet ve iki beraberlik alan sarı-lacivertli ekibe, Bursaspor maçında taraftarı, yaptığı tezahüratlarla büyük destek verdi. Sarı-lacivertliler ısınmak için sahaya çıktığında, takımı toplu olarak tribüne çağıran taraftarlar, maç öncesi desteklerle futbolculara moral vermeye çalıştı.

Hafta içi olmasına rağmen Fenerbahçeli taraftarlar karşılaşmaya büyük ilgi göstererek, tribünlerdeki yerlerini aldı ve statta büyük bir coşku yarattı. Statta derbi maçlardaki gibi bir atmosfer oluştu.

Bursaspor taraftarı da takımlarını İstanbul'da yalnız bırakmadı. Yeşil-beyazlı ekibi, bini aşkın taraftarı destekledi. Bursasporlu taraftarlar, bulundukları tribünlere pankartlar asarken, bir pankartta “Alnınızdan öpüyoruz” yazısı yer aldı.

Maç öncesi, stat hoparlörlerinden, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın Teknosa Türkiye Kupası'nı kazandığı anonsu yapılırken, taraftarlar, basketbolcuların başarısını alkışladı.

İki takım futbolcuları da İstiklal Marşı'nın ardından kendi yarı alanlarında kenetlenerek galibiyet yemini etti.

3

Haberin Devamı