Gündem Tinerli bezle bayıltıp, yaktılar

Tinerli bezle bayıltıp, yaktılar

Paylaş
Tinerli bezle bayıltıp, yaktılar

Adana'da, İsmet Dündar'ı öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan Nurettin Kızılkaya ve yeğeni Ahmet Vahap Kızılkaya'nın, kurbanlarını tinerli bezle boğup öldürdükleri iddianamede yer aldı

Reşatbey Mahallesi’nde geçen 11 Nisan’da, amca Nurettin Kızılkaya ile yeğeni Ahmet Vahap Kızılkaya’nın kontör satışı yapılan işyerinde çalışan İsmet Dündar’ı öldürdüğü olayla ilgili soruşturma tamamlandı.

Tutuklu 2 sanık hakkında, ’Bir suçu gizlemek veya delillerini yok etmek amacıyla kasten öldürme ve kasten yangın çıkarma, bu suçlara yardım etme’ suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

BORÇLARINDAN KURTULAMAYINCA

Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın iddianamesinde, korkunç olayın ayrıntıları yer aldı. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nda servis işçisi ve sahne görevlisi olarak çalışan Nurettin Kızılkaya’nın, söz konusu işyerine kredi kartı borçlarına taksit yaptırmak için sık sık geldiği bildirilen iddianamede, borçlarından bir türlü kurtulamayınca da işyerini soymaya karar verdiği bildirildi.

ZEHİRLİ MEYVE SUYUNU İÇİREMEDİLER

İsmet Dündar’a olaydan birkaç saat önce fare zehri karıştırılmış meyve suyu içirilmek istendiği belirtilen iddianamede, olay şöyle anlatıldı: "Maktul meyve suyunu içmeyince zanlı Nurettin Kızılkaya olay yerinden ayrıldı.

Bir süre sonra Dündar’ın işyerinde yalnız olduğunu öğrenen zanlı, tekrar işyerine gitti. Kapıyı açan Dündar’ı tiner döktüğü temizlik beziyle ağzını ve burnunu kapatıp bayılttı. Daha sonra da çekmecelerde para aradı.

DELİL KALMASIN DİYE YAKTILAR

Bu sırada Dündar ayılınca, bu kez tinerli bezle uzun süre ağzını ve burnunu kapatıp boğdu. Geride delil kalmaması için de Dündar’ın bulunduğu yerdeki koltuğu gazeteyle yaktı.

Yanına yeğenini de alan zanlı, bir süre sonra işyerinin yanıp yanmadığını kontrol için tekrar geldi. İtfaiye araçlarını görünce de evlerine döndü. Eve giderken de yanlarında bulunan tiner ile işyerinin anahtarını portakal bahçesine attı.

Maktul ile birlikte son görülen kişiler araştırıldığında yakalanan zanlıların üzerlerindeki tiner kokusunu bastırmak için aşırı derecede kolonya kullanmaları nedeniyle şüphelenilip, sorgularında suçunu itiraf etmişlerdir."

Mehmet KAYMAK/DHA