Sağlık Tıp dünyası bu öksürüğü konuşuyor

Tıp dünyası bu öksürüğü konuşuyor

Paylaş
Tıp dünyası bu öksürüğü konuşuyor

Açık kalp ameliyatı sonrası kuvvetli bir öksürük nöbetine tutulunca akciğeri yerinden fırlayan Süleyman Zehir tıp çevrelerinin başlıca tartışma konusu oldu

Yaklaşık bir ay önce nefes darlığı şikayetiyle Ümraniye Medicana Hastanesi'ne başvuran Süleyman Zehir'in üç damarının kapalı olduğu belirlendi. Hayati tehlikesi olduğu için hemen hastaneye yatırılan 71 yaşındaki Süleyman Zehir, by-pass ameliyatı yapıldıktan bir süre sonra taburcu edildi.

Hastaneden çıktıktan sonra kendisini iyi hisseden Süleyman Zehir, İzmit'te bulunan kız kardeşine gitti. Bundan 20 gün önce evde oturduğu bir sırada göğüs kafesindeki kemiklerin oynadığını fark eden Süleyman Zehir, bu sırada kuvvetli bir şekilde öksürünce, akciğeri göğüs kafesini yararak dışarı fırladı.

Yakınlarının gözleri önünde meydana gelen olayın ardından Süleyman Zehir, yakınları tarafından Kocaeli Tıp Falkültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahale yapılan Süleyman Zehir, hastaneye getirildi.

TIP TARİHİNDE İLK

Hemen ameliyata alınan Süleyman Zehir'in dışarıdaki akciğeri yerine yerleştirildi ve 10 gün önce oe İzmit'teki evlerine gönderildi. Süleyman Zehir'in operasyonunu gerçekleştiren Op. Dr. Onur Gürer bu olayın tıp tarihinde bir ilk olduğunu söyledi.

Dr. Gürer, hastanın akciğeri dışarıda olduğu halde ameliyathaneye alındığınıbelirterek şunları söyledi: "Hasta yaklaşık 45 gün önce, bize müracat ederek by pass ameliyatı geçirdi. Başarılı ameliyatla evine gönderdik. Hasta zaman zaman kontrollere geliyordu.

Bu ameliyatlarda göğüs kafesinin tekrar eski haline gelmesi ortalama 45 günlük bir süre alır. Hastamızın da buna dikkat etmesi gerekiyordu. 20 gün önce evinde başından geçen bir olaydan sonra gögüs kafesinde bir kayma olmuş. Daha sonra da şiddetli bir öksürük krizi geçirmiş.

"MUCİZEVİ ŞEKİLDE YAŞIYOR"

Yakınlarının ifadesine göre, öksürük krizinin ardından göğüs kafesi ve göğsündeki deri yırtılırak ciğerinin bir lobu dışarı çıkmış. Hasta hemen evinin yakınındaki Kocaeli Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülmüş ve daha sonra bize getirildi.

Hemen 40 dakika süren ameliyata aldık. Ciğeri yerine yerleştirip göğüs kafesini tekrar kapadık. 10 gün gözetimimizde kaldı. Ameliyat sırasında hastanın yaşaması konusunda fazla umudum yoktu.

Ancak mucizevi şekilde durumu iyi. Tedavi süreci de devam ediyor. Bu süre içinde tıp tarihinde böyle bir olay var mı, diye araştırma yaptım ve bu olayın dünyada bir ilk olduğunu gördüm"

Cengiz ÇOBAN-Ömer ERDEM/İSTANBUL (DHA)

2

Haberin Devamı