Gündem Tıp dünyasını şaşırtan adam

Tıp dünyasını şaşırtan adam

Paylaş
Tıp dünyasını şaşırtan adam

Bursa'da yaşayan Necdet Önder, son iki aydır çektiği nefes darlığı için gittiği hastanede aort damarının akciğerlerin arkasındaki seyrinde kan akışı olmadığını öğrendi

52 YIL BOYUNCA YAŞAMASI MUCİZE

Haberin Devamı

Bursa’da dershane işleten, evli, 4 çocuk babası Necdet Önder (52), 12 yıldır kalp yetmezliği ve yüksek tansiyon şikayetlerine son 2 ayda nefes darlığı eklenince hastaneye başvurdu. Acıbadem Bursa Hastanesi’nde hastanın ‘aort’ denilen ana atar damarındaki kan akışının göğüs hizasında kesintiye uğradığı ve yine aort damarının akciğerlerin arkasındaki seyrinde kan geçişi olmadığı saptandı. Acilen ameliyata alınan hastaya, 20 milimetre çapında yapay damar eklendi. 4 saatlik ameliyattan sonra Necdet Önder’in nefes problemi ortadan kalktı.

TIP LİTERATÜRÜNE GEÇECEK

Ameliyatı yapan Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tamer Turan ile Op. Dr. Uğur Kaya şöyle dedi: “Doğuştan ‘aort interrüpsiyon’ (aort damarında kan geçişi olmaması) hastalığı bulunan ve bunun farkında olmayan hastanın 52 yıl yaşaması mucize. Benzer durumda doğan bebeklerin yüzde 60’ı ilk 6 ayda ölüyor. Bu şekilde en fazla yaşam süresi ise 34 yıl. Dünyada 10 bin doğumda 2-3 oranında rastlanılan bu hastalıkla ilgili olarak Necdet Önder tıp literatürüne geçecek.”

Haberin Devamı

Yalçın ÖZÜM/DHA