Ekonomi Tıp öğrencileri ilaç keşfetmeyi öğrenecek

Tıp öğrencileri ilaç keşfetmeyi öğrenecek

Paylaş
Tıp öğrencileri ilaç keşfetmeyi öğrenecek

Türkiye'de ilk kez uygulanacak projeyle Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi öğrencilerine, ilaç keşfi ve geliştirilmesi eğitimi verilecek

Merck Sharp Dohme (MSD) İlaçları’nın Yale Üniversitesi ile yaptığı işbirliğiyle hayata geçirilen projenin, Türkiye’den HÜ Tıp Fakültesi ile de başlatılmasına karar verildi.

Haberin Devamı

Merc Araştırmacı Çalışmaları Programı ve Bilimsel Eğitim Grubu Başkanı Dr. Marcelo Bigal ile HÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Sarp Saraç, öğrencilere verilecek “İlaç Keşfi ve Geliştirilmesi” eğitimiyle ilgili bir toplantısı düzenledi. Bu projeyle akademik çevrelere yeni ilaç keşfi için destek sağlandığını anlatan Bigal, “Türkiye, sahip olduğu eğitimli iş gücü ve yapılandırılmış bilimsel çevresiyle avantajlı bir konuma sahip. HÜ Tıp Fakültesi de bu alanda çok önemli bir isim. Hedefimiz, uzun vadede yeni ilaç geliştirilmesi ve Türkiye’nin bu alanda dünyaya katkı sağlaması. Belki bu eğitimi alanların tümü ilaç geliştirmeye ilgi duymayacak, ama içlerinden bir bölümünün bu alana ilgi duyup ilaç araştırmasına yönelmesi mümkün olabilecek” dedi.

Haberin Devamı

HÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sarp Saraç da proje için Hacettepe Tıp’ın seçilmesinin kendilerini gururlandırdığını ifade etti. MSD Türkiye Genel Müdürü Muhittin Bilgütay ise “Türkiye’de ilaç alanında 50 milyon dolarlık bir ArR-Ge yatırımı mevcut. Bu rakam 1 milyar dolara çıkabilir” dedi.