Dünya 'Tipini beğenmedik' deyip 12 kişiyi delik deşik ettiler!

'Tipini beğenmedik' deyip 12 kişiyi delik deşik ettiler!

Paylaş
'Tipini beğenmedik' deyip 12 kişiyi delik deşik ettiler!

'Tipini beğenmedik' diyerek, evsiz barksız 12 kişiyi parklarda bıçakla delik deşik edip öldüren çete Moskova'da şok etkisi yarattı

Rus güvenlik güçleri, 4 kişiden oluşan çetenin iki üyesi 25 yaşındaki genç kadın Elena L. ile 20 yaşındaki Pavel V’yi bu sabah ele geçirdiklerini açıkladı.

KURBANLARINI EVSİZ BARKSIZLARDAN SEÇİYORLAR

Moskova’da faili meçhul cinayetler 2014 Haziran ayında işlenmeye başlandı. Genelde evsiz barksız kişiler parklarda öldürülüyordu. Son sekiz ayda 12 kişi öldürülürken, cinayetlerin ortak yönleri tüm kurbanların sayısız bıçak darbesiyle delik deşik edilmesiydi.

Lifenews ajansının güvenlik güçlerine dayanarak aktardığına göre Moskova’daki tüm polis birimleri seri katillerin peşine düştü. Halkı telaşa düşürmemek için de seri cinayetler örtbas edildi. Ancak çete her seferinde başka bir bölgede sıradaki cinayeti işlediği için katillerin izine bir türlü izi rastlanamadı.

SAĞ KURTULAN KAPICI YAKALATMIŞ

Seri katil çetesi 8 ay boyunca Moskova’da dehşet saçtıktan sonra 15 Şubat sabahı yeni kurban aramaya çıktı. Sabahın beşinde kapıcı Damir S. ile sokakta karşılaşan genç kadın ve erkek arkadaşı ‘en yakın sinemanın nerede olduğunu’ sordu. Bu saate sinema soran kişilerden şüphelenen kapıcı onlardan uzaklaşmaya çalıştığı sırada sırtından bıçak darbesini aldı. Kapıcının öldüğünü varsayan saldırganlar olay yerinden kaçtı.

Aldığı ağır bıçak yarasına rağmen hayatta kalan kapıcı sanıkların işgalini polise tarif etmesi üzerine büyük av başladı.

"ŞEHRİ ÇÖPTEN TEMİZLEMEK İÇİN YAPTIK"

Böylece çetenin iki üyesi Elena ile Pavel, bugün sabah saatlerinde güvenlik güçleri tarafından ele geçirildi.

20 yaşındaki Pavel, daha ilk sorgusunda 12 cinayetin, üyesi olduğu çete tarafından işlendiğini itiraf ederek, “Biz şehri çöpten temizlemek için bunu yaptık” ifadesini verdi.

Çetenin geride kalan iki üyesinin ele geçirilmesinin de an meselesi olduğu güvenlik güçleri tarafından açıklandı.

Nerdun HACIOĞLU / HÜRRİYET

Haberin Devamı