Siyaset Tıpış tıpış Yüce Divan'a
Paylaş
Tıpış tıpış Yüce Divan'a

Başbakan Erdoığan'ın yolsuztan yargılanmamak için anayasayı değiştirmek istediğini belirten MHP lideri Bahçeli, “Tıpış tıpış Yüce Divan'a gideceksin, hesap vereceksin” dedi

MHP lideri Devlet Bahçeli, referandum mitinglerini dün Kırşehir, Kayseri Bünyan ve Adana Pozantı’da sürdürdü. AK Parti’nin referanduma sunduğu anayasa paketinin, Başbakan Erdoğan’ın gizli gündemi ile ilgili içine tuzaklar yerleştirilmiş bir anayasa olduğunu söyleyen Bahçeli, “Tıpış tıpış Yüce Divan’a gidecek.

Haberin Devamı

Bunu bildiği için, hesap verme gününden kurtulmak için, bugüne kadar yaptığı yolsuzluğun üzerini kapatmak için anayasa ile oynuyor. Bunun korkusuyla Anayasa Mahkemesi’nin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun sayıları ile oynuyor” dedi. Bahçeli, Erdoğan’ın “Biz yola beyaz gömleğimizi giyip çıktık” sözüne de şu göndermeyi yaptı:

‘Gömleğin önünde Amerika yazıyor’

“Sen eskiden de Milli Görüş gömleği giymiştin. Şimdi giydiğin gömleğin önünde Amerika, arkasında Avrupa Birliği yazıyor. Korkmadığını ispat etmek istiyorsan dokunulmazlıkları kaldır, oradaki iki dosyanla nasıl Yüce Divan’a gideceğini göreceksin. Gediktepe’de çöktüğün gibi Yüce Divan önünde de çökersin.” Bahçeli, Bünyan’da MHP’li Filiz Işık’ın kızı 4 aylık Aybüke’yi sevmek için kucağına aldı. Bebeğin esnemesi Bahçeli’yi güldürdü.

Haberin Devamı