Türkiye (Son Dakika) Tırda 196 bin 10 paket sigara bulundu

Tırda 196 bin 10 paket sigara bulundu

Paylaş
Tırda 196 bin 10 paket sigara bulundu

İran plakalı bir tırda, 196 bin 10 paket gümrük kaçağı sigara bulundu, İran uyruklu iki kişi gözaltına alındı

İran plakalı bir tırda yapılan aramada 196 bin 10 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi, İran uyruklu iki kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İran plakalı bir aracın Türkiye’ye gümrük kaçağı sigara getireceği bilgisini alması üzerine şüpheli bir tır il girişinde durduruldu.

Haberin Devamı

İran uyruklu iki kişinin bulunduğu tırda gümrük muhafaza memurları ile yapılan aramalarda toplam 196 bin 10 paket gümrük kaçağı bandrolsüz sigara ele geçirildi. Tırdaki iki kişi gözaltına alındı.

Operasyonda ele geçirilen sigaralarla 980 bin liralık haksız kazancın ve vergi kaybının engellendiği belirtilen açıklamada, kaçakçılık olaylarından gelir elde eden suç örgütlerine de ekonomik olarak ciddi bir darbe vurulduğu kaydedildi.

HALKIN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Açıklamada, "Her türlü suç ve suçlu ile mücadelede olduğu gibi kaçakçılık olaylarında da vatandaşlarımızın desteği önemlidir. Halkının desteğini almış bir polis teşkilatının başarısız olması mümkün değildir.

Adana halkının, yasalarla kendilerine tahsis edilmiş özgürlük alanlarında huzur ve güven içerisinde, korku ve endişeden uzak bir şekilde yaşamlarını devam ettirebilmeleri için çalışmalarımıza aralıksız olarak devam edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

AA